instant fap

Hulk: Želim da me Porto proda u Englesku ili Španiju

Brazilski nogometni reprezentativac Hulk smatra da je došlo pravo vrijeme za odlazak iz Porta, a njegov je cilj engleski Premiership ili španska Primera.

U finalu olimpijskog turnira Hulk je pogotkom u završnici dao Brazilcima, na kraju se ispostavilo, ipak lažnu nadu da mogu protiv Meksikanaca doći do produžetaka. Napadač Porta po povratku iz Londona odmah je poslao znakovitu poruku čelnicima kluba.

“Ostavljam širom otvorena vrata za transfer. Moja je želja igrati u Engleskoj ili Španiji jer se radi o najgledanijim ligama svijeta”, izjavio je 26-godišnji nogometaš za brazilsku novinsku agenciju Lancepress.

“Sada je pravo vrijeme za odlazak”, dodao je Hulk za kojim su interes iskazali Chelsea, PSG, te ruski klubovi Anži i Zenit.

Najveći problem u cijeloj priči predstavlja važeći ugovor s Portom koji traje do 2016. godine, te posebno “astronomska” odštetna klauzula u iznosu od 100 miliona eura.

Hulk je s Portom osvojio tri uzastopne dvostruke portugalske krune, dva Superkupa i jednu Evropsku ligu, a posljednje dvije sezone proglašavan je najboljim igračem prvenstva.

KOMENTARI