Humanitarna akcija: Opremimo djecu za online školu i doprinesimo boljem uspjehu đaka

HomeVijestiBiH

Humanitarna akcija: Opremimo djecu za online školu i doprinesimo boljem uspjehu đaka

Pomozimo djeci Dedović: Nakon što su ostali bez majke, četvero djece ostalo i bez oca

Pandemija koronavirusa promijenila je način života i navike svih nas. Tako su se i mnogi školarci, kao i njihovi roditelji, ove godine po prvi put susreli sa konceptom online nastave.

Udruženje “Ruku na srce” po četvrti put realizuje projekat “Opremimo djecu za (online) školu”, uz naglasak da je fokus ove godine upravo na novom aspektu obrazovanja sa kojim se djeca suočavaju. Projekat kao i do sada za cilj ima prikupljanje školskog pribora, ali zbog trenutnih okolnosti i računarske opreme za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo. 

Iz Udruženja pozivaju sve sugrađane da podrže projekat i pomognu im da djeci požele sretan početak nove školske godine, te im omoguće nesmetano praćenje online nastave i izvršavanje radnih zadataka. Možda upravo vaša donacija bude motivacija za nečiji bolji uspjeh u novoj školskoj godini.

Sve donacije računarske opreme (tableti, laptopi, desktop računari i periferna oprema) kao i ostalog školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što može obogatiti jednu školsku torbu) te školskih udžbenika možete predati u:
– prostorije Udruženja “Ruku na srce“ (Esada Pašalića 8, Dobrinja), svake subote od 10:00 do 12:00h,
– prostorije Homework Hub-a (Kolodvorska 12), svakoga dana od 09:00 do 22:00h.
Sve novčane donacije možete uplatiti na broj žiro računa: 1990490056036171 (primalac: Udruženje “Ruku na srce”, adresa. Hakije Turajlića 33, svrha uplate: Za projekat “Opremimo djecu za (online) školu”).

Pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 korisnici mobilnog operatera BH Telecom mogu donirati 2,00 KM za ovaj projekat.

Rok za prikupljanje donacija je 30. septembar 2020. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0