instant fap

Humanitarna akcija u organizaciji MZ Vrhpolje

Humanitarna akcija u organizaciji MZ Vrhpolje

Džemat Vrhpolje može se pohvaliti po mnogim humanitarnim akcijama. Posljedna akcija koja je pokrenuta pred novu godinu namjenjena je stanovnicima Žepe i okolici. Odaziv ovoj humanitarnoj akciji za pomoć stanovnicima Žepe bio je za svaku pohvalu. Po slobodnoj procjeni ukupilo se namirnica u vrijednosti četiri do pet hiljada konvertibilnih maraka.
Dana,26.01.2013  Enes ef. Pašalić, Ismet Salešević, Ermin Dubica,Husein Koštić i Huse Mahić uputili su se prema Žepi.Putovanje je bilo uobičajno do Sarajeva gdje ih je čekao Nezim ef. Halilovic muderris ratni komadant IV  brigade nosilac zlatnog ljiljanja I Ćamil Delić penzionisani pukovnik.
Put ka Žepi vodi preko Pala,Rogatice gdje se skreće Han Pijesku a zatim se odvaja put za Žepu koji se proteže preko planina koje ga čine tesko prohodnim i opasnim.
Prema riječima ef.Pašalića :” Dok nas  je  Huse Mahić vozio ovim teškim putem kroz snježne nanose bili smo izuzetno zabrinuti da li cemo se uspjeti vratiti nazad,uz Božiju pomoć sve je proteklo u najboljem redu.U Žepu smo stigli oko 15 00 sati gdje nas je dočekao mjesni imam kod kojeg smo odsjeli, ručali ,popili kahvu, klanjali podne i ikindiju u lokalnoj džamiji, razgledali brda koja okružuju ovo mjesto uz granicu Srbije s BiH i koje je bilo i ostat će bedem BiH”.
Žepa je dala 477 šehida. Od prijeratnih 2.380 stanovnika danas njih se vratilo svega 480.To je jedino mjesto u BiH koje je bilo i ostalo jednonacionalno Bošnjačko.
Humanitarna pomoć ostavljena je u prostorijama medžlisa IZ Žepa gdje ce glavni imam sa svojim saradnicima podjeliti ugroženim stanovnicima Žepe.

 

KOMENTARI