instant fap

HURIJE Akcija za kupovinu kombija

HURIJE Akcija za kupovinu kombija

Karate klub „Hurije“ pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku kombi vozila potrebnog za prevoz takmičara širom BiH, ali i van njenih granica.

Ovaj uzoriti sportski kolektiv se ujedno zahvaljuje svima onima koji su već odazvali akciji, a i onima koji će donirati novac u narednim danima.

Karate klub „Hurije“ iz Sanskom Mosta putem društvenih mreža je obavijestio simpatizere i prijatelje kluba, kao i i sve ljude dobre volje, da je počela akcija prikupljanja novčanih sredstava za nabavku kombi vozila za potrebe ovog uzoritog sportskog kolektiva.

Kombi je potreban za aktivnosti kluba i posebno za prevoz mladih sanskh karatista na brojna takmičenja širom Bosne i Hercegovine, ali i u zemljama regiona. Kako su nas informisali iz Karate kluba „Hurije“ potreba su sredstva u iznosu od 8 do 9 hiljada KM, a bitno je istaći da akcija već ima solidan odziv i donirana su određena sredstva, ali se još nije došlo do potrebnog iznosa.

Treba istaći, da su mlade sanske „Hurije“ itekako zaslužili podršku svojih sugrađana. Naime, Karate klub „Hurije“ osnovan je u aprilu 1996. godine i postao je jedan od najboljih i najtrofejnijih u gradu na devet rijeka, ali spada i u sam vrh bosanskohercegovačkog karatea.

Za 24. godine postojanja klub je iznjedrio čak 18. državnih prvaka, koji su u dresu reprezentacije BiH osvojili i 8 medalja na Balkanskim prvenstvima, a uspješne nastupe su imali i na brojnim evropskim i svjetskim takmičenjima.

Slobodno možemo reći, da nema takmičenja u našoj zemlji i van njenih granica s kojega se „sanske hurije“ nisu vraćali okićeni brojnim medaljama. Po svojim nastupima su postali prepoznatljivi i teško je pobrajati gradove i države u kojima su uspješno nastupili.

Svakako, najveće zasluge za vrhunske rezultate pripadaju treneru Kemalu Hodžiću Hepi jer klub uspješno funkcionira ponajviše zahvaljujući njegovom entuzijazmu i angažmanu.

Klub trenutno ima izuzetno dobru generaciju mladih karate talenata i ne treba sumnjati da će na grudima „sanskih hurija“ i ubuduće sjajiti medalje, te da će i dalje svjetlati obraz Sanskog Mosta, Unsko – sanskog kantona i države Bosne i Hercegovine.

Na kraju Karate klub „Hurije“ se zahvaljuje svima onima koji su već odazvali akciji, a i onima koji će donirati novac u narednim danima.

Žiro račun za uplate je : 1990440002182986 KARATE KLUB HURIJE SANSKI MOST, a kontakt osoba u Njemačkoj je Satko Džamastagić broj telefona : 0049 160 525 8883.

KOMENTARI