instant fap

“Hurije” sjajne i u Bužimu

“Hurije” sjajne i u Bužimu

Ovaj sportski kolektiv je jedan od najboljih i najtrofejnijih u gradu na devet rijeka, ali spada i u sam vrh bosanskohercegovačkog karatea.

Po svojim nastupima su postali prepoznatljivi i teško je pobrajati gradove i države u kojima su uspješno nastupili karatisti ovog kluba. Gdje god da se pojave oni važe za jedne od najboljih i po običaju se penju na pobjednička postolja, a dokaz je bogata kolekcija pehara, medalja, plaketa i diploma koje krase vitrine kluba.

Povodom Dana Bužima, karate klub “Bužim” je organizovao 10. Kantonalni karate turnir za djecu, kadete, juniore i seniore ,,BUŽIM 2021”.Turnir je održan u sportskoj dvorani Bužim, a učešće je uzelo 253 takmičara iz 16 klubova, bez prisustva publike i uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Prvo mjesto i zlatnu medalju su osvojili: Ena Fatimić i Adnan Huzejrović. Drugo mjesto i srebrenu medalju su osvojili: Merdanović Azra, Draganović Sureja, Spahić Ridvan, Krupić Sadija, Smajić Rejhana, Ćerinić Eman, Spahić Amina i Hromalić Eman. Treće mjesto i bronzanu medalju su osvojili:Sinanović Muniba, Sinanović Ajna, Sinanović Hana, Memić Elma i Puškar Šejma.

Svakako, najveće zasluge za vrhunske rezultate pripadaju treneru Kemalu Hodžiću Hepi jer klub uspješno funkcionira ponajviše zahvaljujući njegovom entuzijazmu i angažovanosti.

KOMENTARI