instant fap

I Ivica Osim pustio suzu

Jedan život više naziv je, a istovremeno i moto humanitarne manifestacije u organizaciji N/FSBiH i NVO Otvorena mreža, na čelu sa Almirom Čehajićem Batkom, koja je u srijedu navečer ispunila Malu dvoranu Skenderije u Sarajevu.

i-ivica-osim-pustio-suzu

Jedan od prioritetnih ciljeva manifestacije svakako je i afirmisanje jedinstvenih humanitarnih brojeva: 1330 i 1350, koje su gledaoci i slušaoci TV PINK BH i Radija Otvorena mreža, tokom prenosa pozvali više od 16.000 puta.

Sve odštampane ulaznice (3.000 komada), po cijeni od 2KM, su rasprodate još i prije početka prve utakmice, a prikupljena sredstva idu u fond za liječenje teško oboljelih građana BiH, među kojima se nalazi i Sanela Mujanović (33) majka dvoje maloljetne djece, kojoj je dijagnostifikovana leukemija.

Ipak, najdirljiviji trenutak bio je dolazak bh. legende Ivice Osima – Švabe, kojem je prepuna sala aplaudirala nekoliko minuta.

Predsjedniku Odbora za posredovanje u N/FSBiH je ovom prilikom, ispred Otvorene mreže, Batko dodijelio priznanje za izuzetan doprinos humanitarnom radu ove organizacije, a legendarni Švabo nije uspio skriti emocije, te je čak i pustio suzu.

Nakon što se sabrao uživao je u sjajnim potezima na parketu, kojih zaista nije manjkalo, tokom sva tri odigrana susreta u kojima su se sastali Novinari – Džani promet iz Zagreba (3:3, penalima 3:5), zatim Otvorena mreža – N/FSBiH (11:11, penalima 11:13) i Bh. asovi – Estrada (11:4).

Svoje fudbalsko umijeće između ostalih pokazali su: Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Niša Saveljić, Vlatko Glavaš, Elvir Baljić, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Bulend Biščević, Emir Spahić, Selen Balić, Salko Zildžić, Enes Begović, Mirsad Čomaga, Adnan Jakupović, Amel Ćurić, Kemal Hasić, Goran Radić, Mimo Šahinpašić, Almir Murtezić, Danko Delibašić, Alen i Almin Maslo i mnogi drugi…, a sve su sa tribina pratili prijatelji Otvorene mreže iz Mostara, Zenice i drugih bh. gradova, koji su došli u Skenderiju da igraju za život.

KOMENTARI