I Krkojevci nikad SIGURNIJI – SDA!

Homeinmedia danas

I Krkojevci nikad SIGURNIJI – SDA!

Načelnik Hasanbegović posjetio djecu bez roditelja u Vrhpolju

Kandidatima SDA za predstojeće izbore koji svakodnevno borave u našim mjesnim zajednicama, postala je svakodnevnica da se na terenu susreću sa činjenicom blokiranih projekata. Opravdano nezadovoljstvo naših građana utoliko je veće što su njihova sredstva i sredstva iz budžeta blokirana sa mogućnošću da će se novac sa viših nivoa morati vraćati ukoliko ne dođe do realizacije. Jasno je građanima da je riječ o nesposobnosti bivše većine na čelu sa NES-om i SDP-om i njihovoj blokadi Komunalnog fonda, što se nikada do sad nije desilo.

Kandidati SDA su se o to uvjerili i prethodnih dana u prigradskom naselju Krkojevci, koji su ipak zadovoljni zbog činjenice da su većinu za njih strateških projekata već ranije realizirali sa lokalnom vlašću i čelnicima SDA. 

U ugodnom i otvorenom razgovoru s građanima, predstavili su se i prisutne poselamili mladi kandidati za Skupštinu USK-a Alma Tulek, Asmir Kadirić, te direktor Veterinarske stanice Sanski Most – Senad Bešić i Ernad Seferović, savjetnik općinskog načelnika za projekte.

Predsjednica OO SDA Sanski Most Zinajda Hadžić je predstavila program SDA za predstojeće izbore, te upoznala građane Krkojevaca sa radom Skupštine USK-a, gdje su vlast formirali izborni gubitnici, te kroz pune četiri godine unazadili neke od najprofitabilnijih preduzeća kao što su Unsko – sanske šume, koje je prije četiri godine poslovalo pozitivno, a u isteku mandata je u milionskom dugu. Sličan problem je i sa Zavodom zdravstvenog osiguranja, koji je u četiri godine promijenio čak sedam direktora. Takvo NESnalaženje u vođenju kantona dovelo je do niza nezakonitih radnji kadrova NES-a i SDP-a. Hadžićka je pozvala građane da izađu 02. oktobra na izbore i da svoj glas daju SDA,  jer su oni SIGURNO bili i ostali uz svoje sugrađane.

Prisutnima se na kraju obratio i kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber. On se zahvalio mještanima Krkojevaca zbog podrške koju je SDA u ovom ogranku imala i na dosadašnjim izborima. „Naše partnerstvo je potvrđeno, a uvjeren sam da će poslije 02. oktobra biti i jače i SIGURNIJE“, zaključio je Kamber.

Domaćin – Nedžad Hasanbegović se zahvalio SDA i njenim kandidatima na jasnom i otvorenom pristupu u komunikaciji sa građanima. „Nas su prethodnih dana na kućnim pragovima salijetali oni koji ne smiju izaći javno pred svoje vlastito članstvo i druge građane i razgovarati o problemima.“ Hasanbegović je na kraju istakao da je ostalo još nekoliko projekata za uraditi, kao što je asfaltiranje lokalnog puta u dužini od 400 metara, te postavljanje dijela rasvjete. 

Mladi mještanin Admir Mušanović je također poselamio prisutne i pozvao svoje mještane da prilikom glasanja daju svoje povjerenje najjačoj političkoj stranci i onima koji će SIGURNO raditi u interesu svih građana, a to je i u Krkojevcima već jasno – SDA. 

U raspravu se uključilo i nekoliko prisutnih privrednika koji su zatražili od Kambera da Vladi F BiH prenese informaciju o teškom stanju u firmama koje se bave preradom i izvozom drveta. Kamber im je uzvratio odgovorom da već krajem ove sedmice delegacija Vlade F BiH na čelu sa premijerom Novalićem dolazi u Sanski Most, pa će to biti prilika da se ovaj ali i neki drugi problemi sa kojima se susreću naši poduzetnici iznesu i zatraži podrška našoj privredi.

Građani su zamolili da se riješi i problem pasa lutalica, koji je izražen u ovom dijelu grada, jer nesavjesni građani sve više ostavljaju životinje u krugu veterinarske stanice, koja nije u mogućnosti da zbrine toliki broj životinja.

Nakon „oficijelnog“ dijela tribine, razgovor je nastavljen i o nekim drugim problemima sa kojima se mještani susreću, a ono što je sigurno osnaženo partnerstvo ostaje i nakon 02. oktobra.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0