instant fap

I Sanski Most će imati “predstavnika” na Evropskom prvenstvu

I Sanski Most će imati “predstavnika” na Evropskom prvenstvu

Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu “predstavljati” Vladimir Petković koji s dosta uspjeha već dugi niz godina vodi reprezentaciju Švicarske.

skusni stručnjak iz Sarajeva je na spisak od 29 putnika uvrstio još jednog fudbalera koji je naše gore list. Riječ je o Harisu Seferoviću koji trenutno nastupa za Benficu.

Seferović je porijeklom iz BiH, a njegova porodica se iz Sanskog Mosta odselila početkom devedesetih godina. Nastupao je za mlađe selekcije Švicarske, a onda izrazio želju da zaigra za BiH.

Međutim, predomislio se i prihvatio poziv tadašnjeg švicarskog selektora Ottmara Hitzfelda i tako zauvijek isključio mogućnost da obuče dres Zmajeva. Za Švicarce nastupa od marta 2013. godine.

Inače, da je Seferović itekako vezan za Bosnu i Hercegovinu pokazuje i njegova totavaža “ljiljana” na lijevom laktu koju je izradio još prije šest godina.

Na spisku se našao i Bećir Omeragić. Talentovani štoper se povezivao za reprezentacijom BiH, ali je na kraju izabrao Švicarsku za koju je debitovao jesenas.

KOMENTARI