I u Zenkovićima SIGURNI – uz SDA!

HomeLokalne temeSanski Most

I u Zenkovićima SIGURNI – uz SDA!

Za unaprijeđenje poslovne zone Šejkovača 250 hiljada KM

OO SDA je posjetila mještane Zenkovića jednog od najudaljenijih zaseoka u našoj općini. Zenkovići se nalaze na tromeđi Sanskog Mosta, Bosanskog Novog i Bosanske Krupe i predstavljaju jednu od oaza prirodnih ljepota na našoj općini. Udaljenost nije bila prepreka kandidatima SDA za obilazak naših sugrađana koji su i ovaj put ukazali svoje povjerenje i nadu u Stranku demokratske akcije kao jedinu ozbiljnu političku opciju.

Mještani Zenkovića su predstavili problem sanacije lokalnog puta, za koji su skupili sredstva, a koji još uvijek nije realiziran zbog odustajanja izvođača radova uz obrazloženje  poskupljenja  cijena materijala i radova koja  su se dogodila u posljednje vrijeme. Dogovoreno je sa mještanima Zenkovića da će se zajednički sredstvima građana  i budžeta općine osigurati nedostajuća sredstva i da će se raspisati novi javni poziv za izvođenje radova, koji će podrazumijevati realizaciju kompletnog puta od Zenkovića do Kalendera.

Poseban komunalni problem koji su istakli mještani Zenkovića se odnosio na problem odvoza smeća. Dva prisutna vijećnika na ovoj tribini, Alma Tulek i Abdulvahid Cerić su preuzeli obavezu da podnesu vijećničku inicijativu na jednoj od narednih sjednica kojom će se zatražiti od komunalnog preduzeća da se ovaj problem urgentno riješi.

U nastavku tribine vođen je razgovor i o rješenju problema stabilnog snabdijevanja strujom pojedinih domaćinstava pa je dogovoreno da će se već naredne sedmice uputiti zahtjev upravi elektrodistribucije da ponudi tehničko rješenje za ovaj problem. 

Nakon održane tribine skupa sa prisutnim mještanima Zenkovića upriličeno je druženje sa specijalitetima sa lokalnog ribnjaka i tradicionalne voćne proizvode vrijednih domaćica.

Kandidati SDA za predstojeće izbore javno izražavaju svoju zahvalnost mještanima Zenkovića koji su došli na tribinu SDA i koji su u kontinuitetu uz SDA.Vašom sigurnom podrškom SDA Sanskog Mosta ide ka još jednoj SIGURNOJ pobjedi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0