Iako je rekorder po govoru mržnje, Dodik priprema zakon o sprečavanju jezika mržnje

HomeVijestiBiH

Iako je rekorder po govoru mržnje, Dodik priprema zakon o sprečavanju jezika mržnje

Europska unija konačno shvatila šta je na kocki u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kao predsjednik SNSD-a zatražio je od Vlade Republike Srpske da izvrši pripremu novog seta zakona.

Zakoni koje bi trebalo pripremiti Ministarstvo pravde Republike Srpske morali bi biti prilagođeni evropskim konvencijama.

“Radi se o Zakonu o sprečavanju širenja lažnih vijesti, Zakonu o sprečavanju jezika mržnje, Zakonu o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona s uvođenjem klevete i uvrede u Krivični zakon kao krivičnog djela, te proširenju krivičnih djela protiv ustavnog poretka”, istakao je Dodik.

Naglasio je kako je također potrebno i usvojiti novi Zakon o radu i postupanju predstavnika Republike Srpske na “zajedničkom nivou”.

Treba istaći da je Dodik zasigurno političar-rekorder po govoru mržnje i uvreda na našoj političkoj sceni, kao i zvaničnik koji je više puta iznio teške i neargumentovane optužbe na račun svojih kolega.

Podsjećamo, Dodik je jučer nakon samoubistva mladića u Laktašima najavio izmjene zakona koje se tiču ugrožavanja drugih osoba internet nasiljem.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0