instant fap

Ibišević treći put u timu kola

Ove sezone Vedad Ibišević u dresu Stuttgarta u Bundesligi odigrao je 12 utakmica (pauzirao dva susreta zbog crvenog kartona) i postigao je sedam golova.

Većina njegovih pogodaka bila je za tri boda Stuttgarta, koji se nalazi na 11. mjestu na tabeli. Švabe su ove sezone postigle tek 16 golova, pa je doprinos Ibiševića od sedam golova i dvije asistencije i više nego impozantan.

U 14. kolu, koje je odigrano u srijedu, naš reprezentativac još jednom je vodio Stuttgart do trijumfa, petog u sezoni. U 11. minuti je, naime, asistirao za Traorea, koji pogađa za vodstvo protiv Augsburga od 1:0, a nakon što su gosti izjednačili (Koo, 44), Ibišević postiže fantastičan pogodak (69) glavom za pobjedu od 2:1.

Za svoju predstavu Ibišević je nagrađen najboljom ocjenom od svih aktera, te je izabran i u tim kola po svim izborima. Tako je Vedo u idealnih 11 u izboru njemačkog portala spox.com, zatim goal.com, te najrelevantnijeg njemačkog magazina Kicker.de, koji ga je po treći put ove sezone izabrao u idealnih 11.

Zanimljivo je da novinari pomenutih portala imaju različita mišljenja kada su u pitanju najbolji pojedinci 14. kola, međutim, svi su se složili u jednom – Vedad Ibišević je zaslužio biti u Top 11.

KOMENTARI