Ibišević u Bayernu? Lewandowski ima bolje rješenje

HomeSport

Ibišević u Bayernu? Lewandowski ima bolje rješenje

Američki mediji pišu da se Vedad Ibišević nakon 16 godina vraća u SAD

Ibišević već nekoliko sezona nosi dres Herhe gdje je dobio i kapitensku traku, no kao grom iz vedra neba pojavila se priča da bi bh. napadač svoji karijeru u januaru mogao nastaviti u dresu aktuelnog prvaka Njemačke.

On se prošle sedmice oprostio od dresa bh. reprezentacije, te je izjavio da ne želi ništa komentarisati na temu Bayerna, jer ponuda iz Minhena još uvijek nije došla. Jasno je da Bavarci žele svim silama dovesti napadača u januaru koji će biti zamjena za Roberta Lewandowskog.

Iako je prema mišljenjima mngih Ibišević odličan izbor, poljski napadač baš i ne dijeli to mišljenje. Popularni Lewa vjeruje da Bayern treba dovesti nekog mlađeg napadača nego što je to Ibišević. “Mislim da je pravo rješenje da dovedemo nekog mladog napadača koji je gladan golova i dokazivanja. Takvi napadači žele da uče od onih starijih i to bi bilo rješenje ne samo sada već i za budućnost. Meni bi bilo olakšanje da igram manje 15 ili 20 minuta po utakmici i tako bi imao mnogo više energije za naredne mečeve, a ne bi rizikovao neke povrede”, poručio je Lewandowski.

Pored Ibiševića pojavile su se špekulacije da je Jupp Heynckes preporučio čelnicima bavarskog kluba da pokušaju dovesti Timu Wernera koji pruža odlične partije u dresu Leipziga. Također, špekuliše se i da bi u Bayern mogao doći i mladi napadač Ajaxa Kasper Dolberg. No, morat ćemo sačekati januar da dobijemo rasplet ovih transfer nagađanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0