instant fap

Ibiševićev bivši trener: Nakon 15 minuta treninga znao sam da je vrhunski igrač

Ibiševićev bivši trener: Nakon 15 minuta treninga znao sam da je vrhunski igrač

Mike Turner, bivši trener bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, željno iščekuje ponedjeljak i utakmicu Bosne i Hercegovine i Argentine u St. Louisu. U razgovoru za tamošnje medije, Turner je imao samo riječi hvale za Ibiševića.
Za mnoge Amerikance Lionel Messi je trebao biti prva zvijezda prijateljske utakmice Zmajeva i Gaučosa. Međutim, sa tim se ne slaže Mike Turner.

“Treneri bi trebali svojim mlađim igračima preporučiti da dođu na ovu utakmicu i gledaju Vedu, koji je počinjao baš kao oni”, kazao je Turner, koji je Ibiševića trenirao dok je igrao za Busch Soccer Club ‘85.

Turner ga se sjeća kao jednog od najkreativnijih mladih igrača koje je ikada vidio.

“Nakon petnaest minuta treninga znao sam da je vrhunski igrač među svojim vršnjacima. Vidjelo se da je mnogo vremena provodio uz loptu. Na trening je dolazio prvi, naporno radio i odlazio posljednji. Njegove oči bi jednostavno zasjale kad se lopte izvade iz torbe”, dodao je Turner.

“Govorio je ‘Gospodine Turner, mogu li uzeti jednu od onih lopti’. Bio je kao dijete u prodavnici slatkiša”, dodaje bivši Ibiševićev trener.

Nakon srednjoškolskog nogometnog kluba, Ibišević je zajedno sa još nekim igračima dobio stipendiju i počeo igrati za univerzitetski tim St. Louisa. Zbog nevjerovatne igre i statistike Vedo je dobio nagradu za najboljeg mladog nogometaša u Sjedinjenim Američkim Državama. U 22 utakmice postigao je 18 golova i imao četiri asistencije.

“Svi su htjeli vidjeti Vedada i igrati sa njim”, kaže Turner u razgovoru za portal RFT iz St. Louisa. Na tribinama stadiona Busch, Ibišević će imati mnogo prijatelja, poznanika i članova porodice. Tražio je 50 karata za utakmicu kako bi ga svi oni mogli vidjeti na djelu i uživo.

“Veselim se utakmici u St. Louisu, gdje sam proveo nekoliko lijepih godina života”, kazao je Ibišević za New York Times.

Podsjetimo, utakmica između Argentine i BiH bit će odigrana u noći sa ponedjeljka na utorak.

KOMENTARI