instant fap

Ibra izazvao delirij u Milanu. Boban: Ne skrivajmo se iza njegovih ramena

Ibra izazvao delirij u Milanu. Boban: Ne skrivajmo se iza njegovih ramena

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ probudio je crveno-crni dio Milana i motivirao ga uoči nastavka sezone.

Poslije osam godina legendarni napadač vratio se u klub kojem je donio posljednji Scudetto 2011. godine. Nakon odrađenih liječničkih pregleda i potpisivanja ugovora Ibra se danas pojavio ispred klupskog sjedišta Case Milan, gdje ga je dočekao velik broj oduševljenih navijača. 

Ibrahimović: Spreman sam, želim igrati protiv Sampdorije

Ibra će na leđima nositi broj 21, a kako kaže, spreman je zaigrati već 6. januara protiv Sampdorije na San Siru.

“Od posljednje utakmice nisam se družio s loptom, ali sam trenirao cijelo vrijeme jer volim uvijek biti spreman. Želim igrati protiv Sampdorije i spreman sam”, rekao je 38-godišnji Ibrahimović.

Njegov dolazak za sve u klubu i oko njega predstavlja svjetlo na kraju tunela u kojem se nalazi Milan posljednjih sedam godina. 

“Ovo je moja kuća. Prije osam godina sam otišao iako to nisam želio, a sada sam opet ovdje. Imam poseban odnos s navijačima i bez njih bi bilo teško igrati. Novi suigrači? Intrigiraju me, moram ih upoznati na terenu i izvan njega. Svi imamo isti cilj, popraviti situaciju i pružiti navijačima zadovoljstvo”, poručio je Ibra pa dodao:

“Mogao sam odabrati neki drugi broj, ali se uvijek ponašam prirodno pa sam taj izbor ostavio djeci. Najstariji sin je prelomio da to bude 21.”

Boban: Ne skrivajmo se iza Ibrinih ramena

Milan je 2019. godinu završio teškim porazom od Atalante (5:0) pa je Zvonimir Boban napomenuo da dolazak Ibrahimovića ne smije biti alibi.

“Ne smijemo zaboraviti taj užasni poraz u Bergamu i ne smijemo se skrivati iza širokih Ibrinih ramena. Moramo biti pozitivni i okrenuti sezoni. Ibra je jako važan za nas, ali je jasno da moramo što prije napraviti dobre rezultate”, poručio je Boban. 

KOMENTARI