instant fap

Ibrahim Bahtić pobjednik memorijala “Esad Kuželj”

Ibrahim Bahtić pobjednik memorijala “Esad Kuželj”

Sanski ribolovac Ibrahim Bahtić pobjednik je tradicionalnog ribolovnog takmičenja u ulovu na plovak  „Memorijal Esad Kuželj“ koje je u  orgaizaciji Društva sportskih ribolovaca „ Sana“ Sanski Most u subotu održano na obalama rijeke Sane u centru grada, uzvodno od gradskog mosta.

Iako je bilo izuzetno hladno vrijeme , odziv takmičara je bio zadovoljavajući. Nastupilo je 20 takmičara u seniorskoj, te šest u omladinskoj konkurenciji. Ulovljeno je 19 kg i 400 grama sanske plotice ili 132 komada. Prvoplasirani Bahtić pobijedio je sa ulovom od 4,050 kg, drugo mjesto je osvojio Ernad Ašić sa ulovom od 3,100 kg, dok je trećeplasirani u seniorskoj konkurenciji bio Edmin Kalić sa ulovljenih 2,550 kg. U konkurenciji omladinci peti put za redom je pobjedio Kemal Grozdanić iz Kijeva sa ulovljenih 2 kg ribe.

Drugoplasirani je bio Kenan Alagić, a trećeplasirana djevojčica Lejla Aganović. Član Upravnog odbora sanskog ribolovnog društva, Sabrija Bećirbegović, inače predsjednik takmičarske komije,  ističe da je ovaj sportski događaj ponovo opravdao očekivanja. „ Odziv takmičara bio je zadovoljavajući i iznenađujući, jer se takmičenje održalo po temperaturi minus 10 stepeni.

Moram istaći, da se u seniorskoj konkurenciiji takmičila jedna žena, što je za svaku pohvalu. Također, odazvalo se i šest omladinaca, među njima i jedna djevojčica, što potvrđuje da sanski sportski ribolov ima budućnost“, rekao je Bećirbegović. Mesud Kuželj, sin rahmetli Esada, zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo tradiciolno takmičenje, koje nosi naziv po jednom od najboljih sanskih ribolovaca, održi na visokom nivou. „Takmičenje je održano po temperaturi koja nije baš podnošljiva ni za nas starije. Iznenađen sam velikim odzivom takmičara, među kojim je bilo prijavljeno i šestoro djece. Zahvaljujem se svima koji su se takmičili, ali i onima koji su svojim prisustvom uveličali ovo takmičenje i svi zaslužuju velike pohvale. Naredne godine je deseti jubilarni turnir i mi ćemo prirediti nekoliko iznenađenja “, rekao je Kuželj.
Svečano proglašenje pobjednika upriličeno je na tradicionalnoj Ribarskoj večeri koja je u subotu uvečer održano u hotelu Zlatna dolina za sanske ribare, članove njhovih porodica i prijatelje. Najuspješniji takmičari u obje kategorije su dobili pehare, medalje  i diplome koje je obezbjedila porodica Kuželj .Također, pehar je dobila i Emira Grbić kao jedina žena učesnica, a priznanja su uručena i dr. Mustafi Avdagiću, načelniku općine Sanski Most i Društvu sportskih ribolovaca „Sana“ za podršku takmičenju „Memorijal Esad Kuželj“.

KOMENTARI