instant fap

Ibrahimović bi mogao u United samo pod jednim uslovom

Ibrahimović bi mogao u United samo pod jednim uslovom

Zlatan Ibrahimović izrazio je spremnost da se naredne sezone pridruži redovima Manchester Uniteda pod uslovom da aktuelni menadžer Louis van Gaal napusti klub na ljeto.

Pozivajući se na izvore bliske fudbaleru, britanski Sky Sports javlja da je reprezentativac Švedske priznao kako želi doći na Old Trafford, ali da nema želju sarađivati sa holandskim stručnjakom.

Ibrahimoviću na kraju ove sezone ističe ugovor sa aktuelnim prvakom Francuske PSG-om i najvjerovatnije će napustiti ovu ekipu kao slobodan igrač.

Kako je nedavno izjavio njegov agent, Ibrahimović ima dosta ponuda da karijeru nastavi u američkom MLS-u, ali bi se mogao još koju godinu zadržati u Evropi. On također ima ponude i iz Kine, gdje mu, prema navodima medija, nude 1,25 miliona eura sedmično.

Švedski reprezentativac je na konfereciji za medije uoči prijateljske utakmice sa Češkom u martu kratko potvrdio da na stolu ima ponude engleskih klubova.
Međutim, van Gaal je proteklog vikenda, u vezi sa spekulacijama oko prelaska Ibrahimovića na Old Trafford, izjavio je da ga “činjenica što ima 34 godine čini nepoželjnim za ekipu ‘crvenih đavola'”.

Ibrahimović i van Gaal u prošlosti nisu imali baš dobre odnose, a riječ je o periodu od 2001. do 2004. godine, kada je fudbaler nastupao za Ajax, a van Gaal bio tehnički direktor kluba. Ibrahimović je u svojoj knjizi “Ja sam Zlatan” kritikovao način na koji je Holanđanin radio dok je bio direktor holandskog kluba.

KOMENTARI