Ibričić se preporodio: Razmišljao sam da prestanem igrati

Ibričić se preporodio: Razmišljao sam da prestanem igrati

Nekadašnji reprezentativac BiH Senijad Ibričić (32) vratio se u fudbalski život otkako je nakon avanture u Iranu došao u Sloveniju. Ibričić trenutno nastupa za Domžale, gdje se izborio za svoj komadić slave, a igre koje pruža iz kola u kolo pokazuju da nije za staro gvožđe.

No, malo je nedostajalo i da Ibričić kaže ‘zbogom’ fudbalu, i to ponajviše zbog razočaranja koje je doživio igrajući u Iranu za Sepahan. O tome, ali i brojnim drugim temama, govorio je za Nogomaniju.

Najprije se osvrnuo na nedavno produženje ugovora. Mnogi su očekivali da će sjajnu sezonu unovčiti i ponovo napraviti transfer.

“Hvala Bogu napravio sam nešto u karijeri. Danas imam suprugu i troje djece, ali nije sve u novcu. Kada bi došla neka vrhunska ponuda, moguće je da bih je prihvatio, no za nešto malo više novca ne želim ići. Ovdje sam našao svoj mir, lijepo mi je i igrat ću dokle god mogu”, kazao je Ibričić, pa otkrio kako je uopšte završio u Sloveniji.

“Prvo sam došao u Koper, tu mi je, također, bilo lijepo. Pozvao me je Zlatan Muslimović. Prije toga sam doživio razočarenje u Iranu i razmišljao sam o tome da prestanem skroz igrati, no, eto, ispostavilo se da sam se u Sloveniji vratio u život. Volim Sloveniju, blizu mi je Split, moja BiH… Sada mi u Domžalama odgovara način rada trenera Rožmana, igramo agresivno, što volim, a imamo i puno mladih igrača.”

U ovoj sezoni pruža odlične partije, no najviše je blistao u Evropi protiv Freiburga i Marseillea.

“Nisam dugo igrao evropska takmičenja, tako da mi je to bio motiv veliki. Bili smo dobri kao tim. To je za nas sviju bilo nevjerovatno iskustvo.”

U Sloveniji je prezadovoljan, no nešto nedostaje…

“Po meni je liga u Sloveniji za igrače sa Balkana najbolja. Tereni su odlični, suđenje također… Jedini problem je to što nema mnogo gledatelja na utakmicama, ali to je ovdje slučaj već duže vrijeme.”

A onda se osvrnuo i na činjenicu da nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal.

“U Hajduku sam igrao konstantno dobro. Prešao sam kasnije u Lokomotiv, no tu sam igrao manje, a budući da mi to nije odgovaralo donosio sam brze odluke. Teško mi je padalo kada sam na klupi. Ali, bez obzira na sve, iz ove perspektive ne bih ništa promijenio. Za nekoga ko je počeo igrati u Podgrmeču, nije loše. Kad sam bio mlad, razmišljao sam drugačije, no danas sam zadovoljan”, istakao je, između ostalog, Ibričić.

Ove sezone Ibričić je za Domžale, računajući sva takmičenja, odigrao ukupno 30 utakmica. Na svom kontu ima jedanaest pogodaka i tri asistencije.

KOMENTARI