Ibričić se sjajno snašao u novoj ulozi, a Džeko će i dalje ostati samo luda želja

HomeSport

Ibričić se sjajno snašao u novoj ulozi, a Džeko će i dalje ostati samo luda želja

Kakav mangupluk! Svi pričaju o Ibričićevom penalu

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić dobro se snašao u svojoj novoj ulozi u Domžalama.

Nedavno je Ibričić okončao profesionalnu igračku karijeru, ali je odmah zadužio mjesto sportskog direktora u slovenačkom klubu i čini se da mu za sada dobro “leži” ta funkcija.

Kako piše portal Nogomania, Ibričić je dogovorio dolazak 18-godišnjeg Andreja Đurića iz beogradske Crvene zvezde. Ovaj mladi nogometaš smatra se velikim talentom i nastupa za U19 reprezentaciju Srbije.

Očekuje se da će Đurić, koji će također igrati u nadolazećem Evropskom prvenstvu za nogometaše do 19 godina u Slovačkoj, povesti pola godine u Domžalama. Ugovor ne sadrži opciju otkupa ugovora koji je Đurić prošle godine potpisao do 2025. godine.

Dakle, on će ostati pod ugovorom sa Zvezdom, ali će u Domžalama dobiti priliku da se kali.

“Ovaj se transfer trebao dogoditi još prošlog ljeta, ali tada se stvari nisu poklopile, a kad se opet ukazala prilika, nisam se dvoumio. Riječ je o super talentu koji je već igrao za prvu momčad giganta iz Srbije. To puno govori”, rekao je za klubsku stranicu Domžala naš nekadašnji reprezentativac Ibričić.

Prethodno je u Domžale stigao reprezentativac Dominikanske Republike Christian Schoissengeyr iz bečke Austrije, te su produženi ugovori s nekolicinom bitnih igrača, dok je za trenera postavljen talentovani Simon Rožman.

U Domžalama su se u jednom momentu ponadali dolasku Edina Džeke na kraju svoje karijere, ali to definitivno nije realno. Spona između Džeke i Domžala je upravo Ibričić, s obzirom na to da su njih dvojica dugi niz godina veliki prijatelji. Edin je trenutno Interov, a postoje naznake da bi ovog ljeta mogao ostvariti još jedan veliki transfer, pošto ga prate klubovi poput Juventusa i Real Madrida.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0