instant fap

Ide asfalt u Željezničkom naselju

Ide asfalt u Željezničkom naselju

U prostorijama Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu danas je potpisan ugovor o asfaltiranju saobraćajnica u Željezničkom naselju.

Realizacijom ovog projekta, građani u tom sanskom naselju dobiće dugo čekani asfalt, a na taj način kompletiraće se izgradnja infrastrukture.

Sa izvođačem radova, preduzećem „Prijedorputevi“, potpisan je ugovor čija je vrijednost 280 hiljada maraka i njime je obuhvaćeno 1200 metara putne mreže. Očekuje se da izvođač bude uveden u posao u narednih nekoliko dana, a rok za okončanje svih radova je 45 dana.

Podsjećamo, projekat će biti finansiran sredstvima Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, a velike zasluge za osiguranje ovih sredstava pripadaju i općinskom vijećniku Redži Kurbegoviću. On je za ovaj projekat lobirao pri pomenutom državnom ministarstvu na čijem čelu je Ismir Jusko, a uz pomoć općinskog načelnika i lokalne administracije urađen je i kandidiran cjelokupni projekat.„Nakon urađene kanalizacije i sistema oborinskih voda, na ovaj način ćemo kompletirati infrastrukturu u Željezničkom naselju i podići život mještana na jedan viši nivo“, kazao je načelnik Hasanbegović.

Podsjećamo da je u proteklom periodu u Željezničkom naselju izgrađena kanalizaciona mreža i na taj način je riješen ovaj komunalni problem. U narednom periodu uslijediće uređenje putne infrastrukture nakon čega će ovo sansko naselje biti jedno od najljepših i najuređenijih na području sanske općine.

Inače, ovo je samo jedan u nizu sličnih projekata koje lokalne vlasti planiraju realizirati u toku ove godine.

KOMENTARI