instant fap

Iftar u haremu Hamzibegove džamije

Jasmin Džananović iz Sanskog Mosta svake godine za vrijeme mjeseca Ramazana u haremu Hamzibegove džamije organizuje zajednički iftar, kojem prisustvuje veliki broj rodbine, prijatelja i poznanika.

Tako je bilo i sinoć u ugodnom ambijentu harema Hamzibegove džamije, gdje je vrijedni domaćin u duhu islamskih propisa i obaveza, te u skladu sa svojim mogućnostima, priredio zajednički iftar. Organizacija zajedničkih iftara ima posebnu ljepotu u ovom za vjernike posebnom mjesecu, jer ovakvi događaji pružaju priliku vjernicima da uživaju u blagodatima i radostima Ramazana.

Također, u skladu s tim, ovo je prilika za jedno lijepo ramazansko druženje, kada se za istim stolom okupi veliki broj dragih ljudi, istakao je Jasmin Džananović, domaćin ovog zajedničkog iftara. Zajednički iftari su postali dio tradicije, te kao takvi zauzimaju posebno mjesto u životu i kulturi Bošnjaka. U islamskom vjerovanju mjesec Ramazan je mjesec posta i milosti, u kojem do izražaja dolazi činjenje dobrih dijela, a zajednički iftari i druženje predstavljaju poseban ramazanski doživljaj za postače.

KOMENTARI