IGK reagirao povodom sramne odluke NS BiH: “Jeste li svjesni da ovom odlukom jačate krizu”

HomeSport

IGK reagirao povodom sramne odluke NS BiH: “Jeste li svjesni da ovom odlukom jačate krizu”

Nogometni savez BiH: Ovo je posljednji mogući termin za nastavak Premijer lige

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGKo uputio je otvoreno pismo Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine nakon skandalozne odluke da naša selekcija igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Kako navode, reakcija je usljedila povodom antibosanske, anticivilizacijske i antisportske odluke o odigravanju prijateljskog susreta između BiH i Rusije.

“Vaš politički potez koji nema veze sa sportom je duboko povrijedio patriotska osjećanja svakog istinskog Bosanca i Hercegovca širom svijeta. Vaša skandalozna odluka vrijeđa žrtve agresije i genocida u BiH, agresije i genocida u kojima su učestvovali i mnogi ruski dobrovoljci koji sada vrše agresiju na Ukrajinu. Vaš neljudski potez je izazvao šok i nevjericu u Sjevernoj Americi i širom svijeta.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije na Ukrajinu, vi sramnom odlukom pokušavate izvući Rusiju iz opravdane izolacije.

Jeste li svjesni da ovom odlukom jačate krizu u BiH i udaljavate nacionalni tim od vjernih naviječa?

Sramno je da Vašom odlukom direktno pomažete opasne secesionističke, antibosanske aspiracije negatora države BiH, Milorada Dodika i njegovog proruskog establišmenta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0