instant fap

Ignorisanje sindikata ponovo će ih istjerati na ulice

Ignorisanje sindikata ponovo će ih istjerati na ulice

Savez samostalnih sindikata USK, među kojima (pored Mahmutovića) danas su bili i predsjednici sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja, državnih službenika i policije, zaprijetili su novim sindikalnim mjerama.

Vlada koja je tokom štrajka policije i nakon toga štrajka prosvjetnih radnika, konačno popustila i jednima i drugima, sad pokazuje da su zapravo to učinili jer su morali a da i dalje očima ne mogu vidjeti sindikate. Zato ih i nisu zvali na razgovore zbog donošenja nacrta budžeta gdje oni kao korisnici istog imaju pravo da učestvuju kako bi se uspostavio socijalni dijalog i kreirao budžet po mjeri svih građana.

Sindikati uvijek su poručivali isto, pokrivat ćemo se koliko je dug jorgan, ali ne na način da političarima primanja ostaju ista, ili se čak i povećavaju, dok se njima konstatno smanjuje.

Ipak, nisu pozvani da bi kazali svoje mišljenje oko utvrđivanja osnovica plata i zbog toga od Vlade, a ako neće poslušati onda od Skupštine, da vrate nacrt na doradu. Šta je u njemu oni nisu imali priliku vidjeti, ali dok je skrojen bez njih smatraju i da je protiv njih.

U protivnom zaprijetili su novim sindikalnim mjerama, konkretno protestima ali i štrajkovima kako bi primorali Vladu da ih uvažava. Po svemu sudeći i naredna godina biće godina štrajkova i prosvjeda na ulicama.

mojusk

KOMENTARI