instant fap

Igraonica u Mahali na čekanju

Facebook grupa „Djeca u našem gradu“  je polovinom marta ove godine pokrenula akciju prikupljanja novčanih priloga za izgradnju dječije igraonice pored Osnovne škole „ Mahala“ u Sanskom Mostu.

Kako je tada za Radio Sanu rekao jedan od pokretača ove akcije, Suljo Kalić, ideja za ovaj projekat došla je sasvim slučajno. „ Poznato je da djeca u Sanskom Mostu, a posebno u naselju Mahala, nemaju baš puno mjesta za igranje. Riješili smo da im poklonimo jedno malo mjesto, na koje će dolaziti sa osmjehom na licu da se opuste i u miru igraju, da pobjegnu od gradske gužve“, rekao je  Kalić.
Nažalost, zbog pasivnosti građana da daju svoj doprinos u ovom projektu, a prije svega i humanom djelu, akcija je trenutno obustavljena. Naime, Kalić je na stranici „Djeca u našem gradu“, koja broji preko 1.000  članova,   u kritičkom pismu napisao o razlozima zbog čega će djeca u naselju Mahala još morati čekati mjesto gdje će se slobodno igrati.
„Dragi članovi  grupe “Djeca u nasem gradu” Obavještavam Vas da NAŽALOST naša akcija “Igraona u Mahali” nije u potpunosti uspjela. Akcija je trajala 7 mjeseci preko Facebooka i Radio “Sane”, a doniralo je samo 11 clanova novce za igraonu.  Sramota za Sanski Most, sramota za Mahalu, kad nismo bili u stanju to da odradimo. 80% Sanjana se nalazi u inostranstvu i nije se mogao novac iskupiti da djeci napravimo jednu igraonu- SRAMOTA.

Od svih udruzenja, organizacija itd. u S.Mostu jedino se “Sana u Srcu” ponudila za saradnju . Tako da je akciju preuzela “Sana u Srcu”, a mi smo im donirali novac koji je iskupljen 1.394.05  KM. Ja mislim da je to u redu, jer bitno je da se igraona izgradi. Ko se od donatora ne slaže sa ovom mojom odlukom, neka se javi ovdje ili PP. bice mu novac vracen. Naravno i za takve odluke imam razumjevanja“, napisao je ogorčeni Kalić.
Pomenimo, u prvobitnom projektu čija je vrijednost procjenjena na oko 6.000 KM je previđeno da bi veličina igraonice bila na prostoru 30x50m, sa predviđenim prostorom za parking. Igraonica bi iz bezbjednosnih razloga bila ograđena, a ugradili bi se pješčanik, dvosjedna klackalica, ljuljaške, penjalica, vrtuljak, tobogan, sto za stoni tenis i klupe za odmor.
Na kraju, nadamo se da će Udruženje „Sana srcu“  realiziratri ovaj projekat, svakako, uz pomoć građana ovog grada, institucija, te državnih i privatnih preduzeća. Poruka je  „Pokušajmo zajedno uljepšati djetinjstvo djeci u našem gradu“

KOMENTARI