instant fap

II Kozarski MTB maraton “Stazama pobjede”

II Kozarski MTB maraton “Stazama pobjede”

U nedjelju, 06.10.2013. u nacionalnom parku Kozara održan je 2. kozarski MTB maraton “Stazama pobjede” koji je okupio oko 120 biciklista iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Na Kozari su se vozila dva maratona, mali (33km) i veliki maraton (65km).
Start i cilj maratona su bili na kozarskom izletištu Mrakovica.

U malom maratonu u muškoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Aleksa Crnčević iz BiH, 2. Boban Despotović iz Crne Gore, 3. Mario Kojić iz BiH, 4. Muhamed Liha iz BiH i 5. Miloš Nikčević iz Crne Gore. U velikom maratonu slavio je hrvatski reprezentativac Milo Pilski koji je stazu prešao za rekordno vrijeme 3:47:50. II mjesto zauzeo je Radosav Bezmarević iz Crne Gore, 3. Alen Čizmek iz Hrvatske, 4. Srđan Vasić iz BiH i 5. Vedran Berković iz Crne Gore. U ženskoj konkurenciji 1. mjesto zauzela je Mirjana Kolac iz Hrvatske, 2. Nikolina Despotović iz Crne Gore, 3. Lejla Tanović iz BiH, 4. Tea Ćurek iz Hrvatske i 5. Paula Vrdoljak iz Hrvatske. U ekipnoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je klub domaćin – Biciklistički klub “BK Austronet pro-cycling” iz Prijedora, a slijedile su ga kolege iz crnogorskog “BK NikBike”.
Za naša dva takmičara Mirzu Merdanovića i Elmina Malovčića, za nas, učešće na kozarskom MTB maratonu je bila sjajna prilika za dodatno iskustvo, motivaciju za daljnji rad, kao i dobro druženje u prirodi uz odlične ekipe. Čestitke organizatoru i svim učesnicima, a posebno našim šampionima Mirzi i Elminu i ako smo se ovaj put vratili bez medalje. Važno je učestvovati, imati ljubav i motivaciju, kao i želju da se unaprijede usvojene sportske vještine.

FOTOGALERIJA

KOMENTARI