instant fap

Imran Midžan na Svjetskom prvenstu u Turskoj

Imran Midžan na Svjetskom prvenstu u Turskoj

Član taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta, Imran Midžan, dobio je poziv od Kikboxing saveza BiH da u dresu reprezentacije nastupi na Svjetskom seniroskom prventsvu koje će se od 30.novembra do 08. decembra održati u Antalyji u Turskoj.
Midžan je ovo veliko priznajje dobio kao aktuelni državni prvak u disciplini light contact kategorija – 69 kg. Također, jedan od najboljih sanskih sportista je i aktuelni prvak Unsko – sanskog kantona, a u ovoj godini je osvojio i Balkanski KUP. Pomenimo, Midžan je i u juniorskoj konkurenciji bio višestruki prvak BiH, a na pobjedničko postolje se penjao i kao prvak Evrope. Uz to, nekoliko puta je proglašavan za najboljeg sportistu Sanskog Mosta u kategoriji borilačkih sportova u konkurenciji juniora. Ipak, odlazak Midžana na Svjetsko prvenstvo prate financijski problemi. Naime, sve troškove za putovanje, smještaj i hranu tokom boravka na ovom velikom takmičenju moraju snositi matični klubovi.
Kako nas je informisao Husein Bećirević, trener u taekwondo klubu „Galaja“, uspjela su se iznaći sredstva za prevoz i Midžanu je već kupljena avionska karta za Antalyju u iznosu od 283 EURA. No, za ostale troškove novca nema, a potrebno je obezbjediti još oko 700 EURA. Bećirević kaže da ima obećanje od Općinskog sportskog saveza da će uplatiti jedan dio potrebnih sredstava, a zahtjev za novčanu pomoć će biti upućen i Sportskom zavezu USK.
On ovom prilikom poziva i sanske privrednike, ali i sve druge ljude dobre volje, da u skladu sa svojim mogućnostima pomugnu Midžanov odlazak u Tursku, jer bi bila velika šteta za ovog mladog takmičara, ali i za Sanski Most, da ne pokuša na Svjetskom prvenstvu ostvariti dobar rezultat. I sam poziv u reprezentaciju BiH je uspjeh za sanski sport. Treba istaći, da Midžan u posljednje vrijeme provodi naporne tehnničke i fizičke pripreme kako bi što spremnije dočekao predstojeće veliko takmičenje. Do data će imati i nekoliko borbi, a prve su već u narednu subotu kada će sa svojim kolegama iz „Galaje“, nastupiti na međunarodnom turniru u Zagorju na Savi u Sloveniji.

KOMENTARI