instant fap

Imran Midžan sportista godine

Imran Midžan sportista godine

U organizaciji Sportkog saveza opčine Sanski Most sinoć je u staroj Gradskoj vijećnici održana tradicionalna svečanost izbora najuspješnijeg sportiste sanske općine za proteklu godinu uz prisustvo velikog broja sportista i sportskih radnika.

Imran Midžan, član taekwondo kluba „Galaja“, proglašen je za naj sportistu Sanskog Mosta za 2013.godinu . On je u prošloj godini godini osvojio prvo mjesto na prvenstvu BiH u Mostaru, zatim prvo mjesto na međunarodnom turniru „Zadar Open“, prvi je bio i na „Balkan Open Kickboxing Cupu“ u Tešnju, drugo mjesto je osvojio na otvorenom prvenstvu USK-a, trećeplasirani na prvenstvu „Slovenjja Open“ u Zagorju, a kao član kikboxing reprezentacije BiH učesvovao je na Svjetkom prvenstvu u Antaliji u Turskoj, gdje se plasirao među 16 najboljih.

1779082_473118472815300_658669162_n
Za najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji u 2013 godini je izabran Mursel Ahmetspahić,član body bylding kluba“Fikret Hodžić“, dok je Dženana Ahmetspahić iz istog kluba izabrana za najuspješnijeg sportistu u ženskoj konkurenciji.
Najuspješnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji je šahovski klub“ Dr Dido“ koji je u 2013. godini na 20. seniorskom prvenstvu Federacije BiH u konkurenciji 10 ekipa zauzeo 3 mjesto. Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji je judo klub “Sana“ čije su kadetkinje na prvenstvu F BiH u ukupnom poretku zauzele 4.mjesto.

Za najuspješnijeg juniora izabran je Aidin Musić, iz TKW“Galaja, a najuspješnija juniorka u prošloj godini je njegova klupska kolegica Rasima Buljubašić, dok je najupsješniji kadet Feđa Ramić, član judo kluba „Sana“. Za najuspješnijeg trenera u 2013.godini izabran je Kemal Hodžić – Hepa, trener karate kluba „Hurije“ dok je za sportkog radnika godine izabran Aldin Pilipović, koji trenutno obavlja dužnost delegata u Drugoj ligi FBiH grupa zapad.

1618443_473119446148536_246732116_n

Najuspješniji sportista invalid u muškoj konkurenciji, predložen od Saveza za sport i rekreaciju invalida Sanski Most, je Adis Huskić, član KIK „Sana“, a najuspješniji sportista invalid u ženskoj konkurenciji je Edina Alagić,članica Atletske sekcije. Najupješnija sportska ekipa u kategoriji invalida u muškoj konkurenciji je KIK“Sana“, a Asnir Vehabović iz ovog kluba je izabran za najupješnijeg trenera u kategoriji invalida. Najuspješniji sportski radnik u kategoriji invalida Dževad Ramić, koji daje nemjerljiv dopronios u radu Saveza, a priznanje za nadarenog sportistu u kategorij invalidni sport je dobio Nazif Majdankić.
Posebna priznanja za ostvarene rezultate po prvi put su uručena i u kategoriji školski sport. Na prijedlog Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja općine Sanski Most najuspješniji sportista učenik za osnovne škole je Armin Biščević iz O.Š „ Prva sanska škola, a najuspješnija sportašica je Adna Duratović iz O.Š. „Peti oktobar“. U kategoriji za srednje škole najuspješniji sportaš učenik je Anis Bojić iz Srednje mješovite škole, a sportašica Silvija Sekačić učenica Gimnazije. Za najuspješnijeg nastavnika – profesora proglašen je Idriz Aganbegović iz „Prve sanske škole“, nauspješnija školska ustanova u kategoriji osnovne škole je“Prva sanska školka“, a Srednja mješovita škola je najuspješnija u kategoriji srednje škole.

Na svečanosti „ Izbor sportiste godine za 2013 godinu“ uručene su i diplome sportskim perspektivama – nadama Sanskog Mosta koje su primili: Albin Sadić, NK“Rudar“, Dino Selman i Hana Dubica, ŠK“Dr.Dido“, Lejla Demirović i Sulejman Melkić, KK“Hurije, Ammar Paunović, NK „Podgrmeč“, te Alejna Lasić i Adeleta Kamber, ŽKK „Sana“.
Posebna priznanja se dodjeljena su i mladin sportistima koji su osvojili izuzetne rezultate u 2013. godini, a to su: Namik Vukalić i Amina Dautović, JK „Sana“ i Azra Memić, KK“Hurije“. autor:radiosana

KOMENTARI