HomeSanski MostSport

Info portal inmedia.ba u razgovoru sa Senijadom Ibričićem

Portal „u srcu“

1.Rusko prvenstvo je završeno, Vi ste na odmoru u Sanskom Mostu, da li ste zadovoljni krajem sezone i na koji način provodite vrijeme u našem gradu?

Sigurno da što se tiče rezultata, ne možemo biti zadovoljni! Završili smo na sedmom mjestu i ostali bez Europe, tako da se na kraju ova godina za klub može označiti kao neuspješna. Trenutno sam došao kući, ovdje u Sanski Most! Tu se čovjek može najbolje odmoriti, napuniti baterije, svaki dan sam tu s ljudima i zaista se dobro osjećam.

2.Ovih dana u medijima aktuelna je priča o novom treneru u Vašem klubu, hrvatskom selektoru Slavenu Biliću. Šta mislite o tome ?

Slaven je potpisao ugovor, to je završena stvar! Meni je iskreno mnogo drago zbog toga. Posebno se veselim zbog toga što je Slaven dobar trener, dobar čovjek, u jednu ruku on sigurno zna više o meni od svih drugih trenera koji su tamo bili. Očekujem da će to biti prednost za mene i da će mi to pomoći da poboljšam svoj status u klubu.

3.Kakav je noćni život u Moskvi ?

Tamo nemam mnogo vremena za izlaske, uglavnom se fokusiram na porodicu i uži krug prijatelja. Drago mi je što su tamo Rahimić i Misimović i često se vidim s njima.

4.Prije nekoliko dana bivši reprezentativni golman Adis Nurković je u Velikoj Kladuši otvorio moderni sportski teren „Tempo“, bili ste tamo. Kako je bilo i da li Vi planirate nešto slično u Sanskom Mostu?

Da tako je! Bili smo prije nekoliko dana tamo.Teren je super, odlično izgleda. Prvenstveno mi je drago zbog njega jer mi je odličan prijatelj i kum, ali i zbog samih Kladuščana koji su dobili odlično mjesto za omladinu. Što se tiče Sanskog Mosta, vidjećemo! Bilo bi to jako dobro za sve nas.

5.Sljedeće naše pitanje je vezano za Vaše bivše klubove, da li pratite njihove rezultate i šta mislite o istim ?

Naravno da pratim, pogotovo kad sam ovdje kući, treniram sa Podgrmečom. Znam da su ušli u Prvu ligu i drago mi je da Sanski Most ponovo ima prvoligaša. Zagreb i Hajduk su također moji klubovi i kad god imam vremena provjerim njihove rezultate, pogledam neku od utakmica.

6. Reprezentaciju BiH-a uskoro očekuju novi prijateljski susreti protiv Irske i Meksika, kakva  je atmosfera i šta očekujte od tih mečeva?

Što se tiče Reprezentacije, nije potrebno ni govoriti da je za nas igrače najveća čast braniti boje vlastite zemlje i normalno da uvijek sa nestrpljenjem dočekujem okupljanja i reprezentativne susrete. Dvije utakmice koje slijede jesu prijateljske, ali mi ćemo svejedno dati sve od sebe da ostvarimo što povoljnije i bolje rezultate.

7.Na kraju Vam se zahvaljujemo na ovom razgovoru, pogotovo iz razloga što nam je pošlo za rukom da svoj prvi intervju za novi info portal inmedia.ba, odradimo sa velikim ambasadorom Sanskog Mosta.

Hvala i Vama!  Meni je bila čast provesti ovo vrijeme sa Vama jer znam da u Sani ima mnogo ljudi koji prate moj rad i kojima će biti drago saznati ove stvari.

[flagallery gid=17 name=Gallery]