HomeVijestiBiH

Info za vozače: Gdje će danas biti gužve

Bh. putevi: Gdje je obustavljen saobraćaj, gdje su gužve..

“Sve o stanju na putevima”

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

 

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, do 03. maja do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

 

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

– Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice u vremenu od 08 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Ragiba Džinde.

– Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

 

AUTOPUT

A-1

Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera).

 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

REGIONALNI PUTEVI

R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) – zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta, javlja BIHAMK

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0