instant fap

inmedia.ba na vrelu Zdene sa Nedžadom Kuruzovićem

inmedia.ba na vrelu Zdene sa Nedžadom Kuruzovićem

Informativni portal inmedia.ba je u sklopu svoje rubrike razgovora sa sportašima i sportskim radnicima, ovoga puta za naše čitaoce razgovor obavio sa Nedžadom Kuruzovićem, dugogodišnjim golmanom, a sada i sportskim radnikom, bivšim pomoćnim trenerom Reprezentacije BiH iz vremena Blaža Sliškovića.

  • Dugo godina ste u sportu, stoga želimo da naše čitaoce podsjetimo na koji način je kroz vrijeme tekla Vaša karijera?

Moram reći da sam krenuo upravo sa ove lokacije gdje se sada nalazimo. Moje rodno mjesto je upravo Zdena, a prve nogometne korake sam napravio u Nogometnom klubu Radnički , da bi kasnije prešao u NK Podgrmeč. Nakon mog golmanskog angažmana u Podgrmeču odlazim u NK Borac Banja Luka, gdje sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Iz Borca odlazim u  Rijeku, te na poslijetku u  Austriju gdje sam svoju golmansku karijeru okončao.

Nakon golmanske karijere u Nogometnom klubu  SC Bregenz ostajem da radim kao trener. Nedugo nakon toga je uslijedio i moj angažman u Reprezentaciji BiH, gdje sam u vrijeme Blaža Sliškovića, pet godina obavljao posao trenera golmana, a nešto kasnije i pomoćnog trenera.

 

  • Nekoliko godina ste bili u Reprezentaciji BiH, šta mislite kakva je trenutno situacija u ekipi, šta možemo očekivati od ove generacije u predstojećim kvalifikacijama?

Pet godina koje sam proveo u Reprezentaciji su za mene jedno veliko iskustvo, te mogu slobodno reći da je to bio jedan moj vrhunac i posebna čast.

Što se tiče ove generacije, mislim da itekako imaju potencijala. U njoj ima jako puno igrača koji su prvo znanje sticali u stranim zemljama i vrhunskim školama nogometa, gdje se zaista radi na poseban način. To se sada vidi i na njihovim rezultatima, i rezultatima klubova gdje igraju.

Kvalifikacije koje slijede neće biti tako jednostavne kako mnogi očekuju. Danas u nogometu se ne može zasigurno reći da ćete bilo koga pobjediti.

Nadam se da će ovu Reprezentaciju pratiti i pojačani nacionalni naboj, te da će se svi zajednički potruditi da ova generacija postigne što bolje rezultate.

  • Pratite li rezultate Podgrmeča, da li znate da su ušli u viši rang ?

Poslovne obaveze mi ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena, stoga ne mogu reći da sam intenzivno pratio rezultate Podgrmeča ali znam da su ušli u viši rang.

Najveći problem klubu mogu predstavljati finansije ali uz stručne ljude i dobru organizaciju sve se može prevazići.

Žao mi je što moji kontakti sa čelnicima Podgrmeča nisu na nekom zavidnom nivou, oni se nisu pretjerano ni trudili, a ja nisam taj tip da se sam namećem, pa se nadam da će se u budućnosti to popraviti, jer zaista imam dobre namjere i uvijek postoji neki način da se našem klubu pomogne.

Kad sam već kod domaćih klubova, iskoristiću ovu priliku da pohvalim sve aktivnosti novog rukovodstva NK Radnički, predsjednika Hamida Cerića, gospodina Erke Velića ali i još nekoliko ljudi tu. Nastojaću im pomoći u svakom pogledu, obećao sam im neke stvari i nadam se da će sve ići po planu.

  • Koji su Vaši naredni koraci?

Moji ciljevi su zajednički sa ciljevima mog kluba, želim da uđemo u viši rang, te da tamo ostvarimo dobre rezultate.

Također,  volio bih se vratiti u Reprezentaciju. Nije bitno koja pozicija, da li kao trener golmana, selektor, nije važno! Reprezentacija je najljepši dio moje karijere i zaista bih to volio ponoviti.

  • Za kraj, interesuje nas šta mislite o ovom Europskom prvenstvu, ko su po Vama favoriti, za koga navijate?

Ne mogu reći da sam nešto posebno analizirao ekipe, mislim da ću najviše šanse dati zemljama koje uvijek vrijede za favorite, to su Njemačka i Španija, eventualno Holandija. Također, mislim da će relativno daleko dogurati i još jedna ekipa koja će biti iznenenađenje za ostale, možda zemlja domaćin Poljska?!

Hvala Vam na razgovoru i prilici da prenesem svoja razmišljanja do nekih ljudi. Možda će baš ovaj razgovor nekoga inicirati da me kontaktira i da ostvarimo saradnju za dobrobit našeg grada i našeg sporta.

inmedia.ba