Internetom kruži stari snimak Nermina Nikšića koji govori o stranačkom zapošljavanju

HomeVijestiBiH

Internetom kruži stari snimak Nermina Nikšića koji govori o stranačkom zapošljavanju

Zlatko Lagumdžija: Nermin Nikšić je upropastio SDP

U vrijeme predizbornih kampanja stranačke mašinerije pored promocije svojih kandidata marljivo rade na pronalasku “prljavog veša” protukandidata. Tako se sada pojavio stari snimak u kojem je glavni akter predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Video je nazvan “Koruptivni Nermin Nikšić” i za kratko vrijeme se priširio društvenim mrežama, a govori o stranačkom zapošljavanju.

“I kad mu kažete da treba zaposliti ”našeg’ čovjeka, aman kako će to on da uradi. Pa tako, kako smo mi doveli tebe tu, tako ćeš i ti da uradiš. Ako ne, makni se da dođe neko drugi koji će sprovoditi našu politiku, kako smo je dogovorili”, izjavio je na jednom partijskom skupu Nermin Nikšić.

Nikšić, kao ni SDP, za sada nisu reagovali povodom snimka koji je nastao kada je SDP bio na vlasti (2010. – 2014. godina). Da li je stranačko zapošljavanje o kojem govori Nermin Nikšič na ovom snimku realizirano – nije poznato.

Zbog kriminala u to vrijeme, odnosno nezakonite prodaje donirane poljoprivredne mehanizacije, na osam mjeseci zatvora je osuđen tadašnji savjetnik federalnog premijera Nermina Nikšića.

Prošle godine se pojavila informacija da Tužilaštvo HNK istražuje zapošljavanja u JP Autoceste FBiH, a među imenima uposlenih je Mirsad Nikšić koji je postao izvršni direktor u Autocestama dok je njegov brat Nermin Nikšić bio premijer Federacije BiH.

Nikšić je trenutno zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a na predstojećim izborima nosi listu SDP-a u za državni parlament, a također je i nosilac kompenzacijske liste.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0