instant fap

Intervju sa pedagogom MSŠ “Sanski Most” !

Učenici osnovnih i srednjih škola danas u Sanskom Mostu će završiti prvo polugodište i otići na zimski raspust.  Tim povodom smo uradili intervju sa pedagogom MSŠ „Sanski Most“- Neirom Kurbegović.

JU MSS Amir Zilic 2

Kakvi su vaši utisci za ovo polugodište?

– Utisci sa prvog polugodišta u ovoj školskoj godini 2012/2013 su dosta pozitivniji u odnosu na protekla polugodišta.Tokom ovog polugodišta posebno sam ponosna na učenike naše škole koji su svojim učešćem u velikom broju humanitarnih akcija nastojali da pomognu našim socijalno ugroženim građanima i učenicima takođe slabijeg materijalnog stanja.

Da li učenici kroz vrijeme postaju bolji i koje su razlike?

– Sa sigurnošću tvrdim da učenici postaju s vremenom daleko svjesniji, pa samim tim i ažurniji u izvršavanju nastavnih zadataka i obaveza koje ih prate tokom cijele školske godine.Razlike se osjete u ponašanju koje se mijenja u pozitivnom kontekstu kao i u volji koja postaje jača i izraženija za suradnju.

Da li je tokom ovog polugošista bilo ozbiljnijih incidenata?

-Tokom ovog polugodišta,na radost svih nas,nisu zabilježeni neki ozbiljniji incidenti.

Dali ste zadovoljni sa prosjekom ocjena učenika?

– Za sad mogu samo da kažem da se nadam dobrim rezultatima s obzirom da još nije završena kompletna analiza sa ovog polugodišta.

Šta želite poručiti roditeljima i učenicima?

– Učenicima želim i dalje puno sreće i uspjeha u izvršavanju novih školskih obaveza kao i što bolje rezultate na kraju ove školske godine.

Roditeljima poručujem da redovnim podsticanjem svoje djece na rad i na izvršavanje školskih dužnosti doprinesu da bi se sve ovo što je prethodno navedeno i ostvarilo.

Svim učenicima želim prijatan zimski raspust i lijep odmor!

 

KOMENTARI