instant fap
NaslovnicaUncategorized

Volim domaće/ Čapljanski jogurt

Volim domaće/ Čapljanski jogurt

Mljekara „Milksan“ u narednom periodu planira značajno proširenje proizvodnih kapaciteta, a u tu svrhu protekle godine izgrađen je novi poslovno proizvodni objekat. Prema riječima vlasnika ove mljekare, Muhameda Kamerića, vrijednost ove investicije procjenjena je na oko tri miliona maraka.

Kamerić ističe kako objekat još uvijek nije završen te da je do sada instaliran samo dio proizvodne opreme. Najveća novina, kada je riječ o proizvodnji, biće proizvodnja UHT mlijeka ili mlijeka u „tetrapaku“, budući da ovoga proizvoda do sada nije bilo u asortimanu ove sanske mljekare. Kamerić ističe kako je projekat finansiran kreditom, a da bi se on otplatio, u narednom periodu biće neophodno značajno povećati proizvodne kapacitete.

Plan je da se tokom ove godine udvostruči količina proizvedenog mlijeka i mliječnih proizvoda, a iduće godine ona bi trebala biti povećana za četiri puta. Vlasnik „Milksana“ potvrđuje kako je riječ o investiciji u neizvjesnim i turbuletnim vremenima, ali da je i pored toga optimista.„Milksan“ je uspješno poslovao u protekloj godini te je i pored teških ekonomskih uslova i ograničenja uspio proširiti tržište na gotovo sve gradove u sjeverozapadnoj Bosni. Ova sanska mljekara danas zapošljava 18 radnika te sarađuje sa oko 150 kooperanata.

 

KOMENTARI