Ipak, i Zdena – SIGURNA!

Homeinmedia danas

Ipak, i Zdena – SIGURNA!

Asim Kamber: Mrežni lažovi

SDA je u svojoj predizbornoj kampanji posjetila većinu mjesnih zajednica, a u svom pohodu nije zaobišla ni Zdenu. Bez obzira na činjenicu da su mještani ovog prigradskog naselja s pravom izrevoltirani i ljuti na sve političke aktere, posebno zbog činjenice da je projekat izgradnje Prvomajske ulice preko dvije godine bio blokiran. Kandidati SDA su stali pred Zdenjane, otvoreno s njima razgovarali, te uz dijalog i na momente povišene tonove do kraja razjasnili zašto je projekat Zdene na tolikom čekanju!

Na samom početku tribine predstavili su se kandidati i Izborna platforma SDA.

Prisutnima se prva obratila mlada vijećnica Alma Tulek, kandidatkinja za Skupštinu USK-a, koja je istakla da je kao mlada osoba odlučila ostati u BiH, te se znanjem, radom i trudom zalagati za prosperitet i napredak Bosne i Hercegovine. Dodala je, da kao Općinska vijećnica, ulaže sve kapacitete da se za mlade ljude osiguraju što veća sredstva i programi koji će doprinijeti njihovom većom društvenom angažmanu na našoj općini. 

Predsjednica OO SDA Sanski Most, te kandidatkinja za Skupštinu USK-a Zinajda Hadžić istakla je da: „Unsko – sanski kanton nikad nije bio u težem stanju zbog posljedica nezakonitih radnji aktuelne Vlade. Posebno istaknuvši netransparentno trošenje budžeta o kome Skupština nije dobila nikad nikakav izvještaj, zloupotreba u Unsko – sanskim šumama, Zavodu zdravstvenog osiguranja, i u svim drugim kantonalnim institucijama. Usvajanje budžeta su osiguravali kupovinom ruku, a utrošak tog istog budžeta nikada nije bio transparentno predstavljen građanima. Posljedica toga je nepovjerenje koje se stvorilo od građana zbog čega će ih oni SIGURNO kazniti na predstojećim izborima. Uvjerena sam da će naši građani svoje povjerenje ukazati onima koji znaju i žele raditi transparentno bez afera koje su rezultirale sudskim epilozima, što je bio slučaj kod aktuelnih čelnika Vlade i Skupštine USK-a.“

U svome otvorenom istupu i još otvorenijem razgovoru sa Zdenjanima, kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber, Zdenjane je podsjetio na sve dosadašnje projekte koji su u Zdeni realizirani i na činjenicu da osim SDA i njega lično niko nije bio uz njih. „Oni bi se uglavnom u Zdeni pojavljivali pred izbore pokušavajući se prikazati vašim prijateljima i kako bi tobože za vaše dobro blokirali projekte u Zdeni. To su uradili prije izbora 2020. i evo to čine i danas, misleći kako će blokadom odgovornost prebaciti na SDA. Zbog toga mi je drago da večeras oči u oči razgovaramo i zajednički dođemo do istine koja je jedna. SDP, NES i njihovi trabanti u vijeću su glasali i radili protiv Zdene i svih dragih mjesnih zajednica, to je jedina istina“, zaključio je Kamber.

Nakon predstavljanja kandidata, građani Zdene su odmah otvorili raspravu i jedinstveno tražili što bržu realizaciju blokiranih projekata, te nastavak daljnjeg uređenja Prvomajske ulice. 

Nakon konkretnih i jasnih odgovora koje su građani Zdene imali priliku uživo čuti i vidjeti, a naši sugrađani također naknadno bili upoznati s istim putem video snimka iz Zdene, uslijedila je konstruktivna rasprava i dogovor o realizaciji budućih projekata. A Zdenjani su nakon ove tribine SIGURNI da će samo ono što budu radili sa SDA biti i realizirano. Kao što su sigurni da ništa nemaju od pukog politizitranja problema od strane neozbiljnih političkih partija koje su vodile Općinsko vijeće u protekle dvije godine i blokirali sve projekte naših građana. 

Zbog toga danas SDP, NES i NiP nemaju ni snage ni kapaciteta da stanu ispred svojih građana i objasne im svoj nerad, ako se on ikako može objasniti?!

Pozivamo ove stranke i njihove neodgovorne lidere da svakako obiđu i sve mjesne zajednice i objasne građanima zbog čega su blokirali njihove projekte i rad Komunalnog fonda!?

Kandidat SDA za Parlament Federacije BiH Asim Kamber je Zdenjanima javno posvjedočio opredjeljenje SDA da Zdena ostaje prioritet lokalne vlasti i u narednom periodu.

Mladi SDA su prikupili donaciju za lokalni nogometni klub koja je uručena na ovoj tribini članu UO kluba Erki Veliću.

Zdenjani su SDA ispratili sa jasnom porukom koja se već uveliko ZNA da i u Zdeni pobjeđuje SDA. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0