instant fap

ISKUSTVO IZ PRVE RUKE Kako je raditi za ovu bh. firmu od kuće

ISKUSTVO IZ PRVE RUKE Kako je raditi za ovu bh. firmu od kuće

Već smo pisali o kompaniji GoCloud.group koja, kao vodeća virtualna BPO (Business Process Outsourcing ) komapanija u Jugoistočnoj Evropi sa sjedištima u BiH i Srbiji, svojim uposlenicima omogućuje rad od kuće na poslovima inbound korisničke podrške.

Interes za ovim poslom je posebno velik kod onih koji poznaju njemački, s obzirom da su trenutne kampanje bazirane upravo na to govorno područje. Jedan od njih je i Mirnes Mulalić koji već dvije godine radi u ovoj firmi:
 “Sa radom za GoCloud.group sam počeo, hvala Bogu, negdje 2018. godine na nagovor prijatelja koji se također prijavio za ovaj posao. Njemački sam naučio u izbjeglištvu u Njemačkoj, ali ga od tada nisam više aktivno/redovno koristio u svakodnevnom životu”.

Prethodno iskustvo je poželjno, ali ne i nužno. Mirnes je prije ovoga posla, nekoliko godina radio za jedan Call Centar u Zenici, ali mu se GoCloud svidio zbog niza prednosti:

“Rad od kuće, samoorganizacija radnih sati (možete po želji raditi koliko želite sedmično), radna atmosfera, isključivo inbound obrada poziva (mušterija zove vas, a ne obrnuto) i naravno ono najvažnije – sa 100 radnih sati mjesečno ste prijavljeni i osigurani i možete da zaradite od 600-700 maraka (dakle sa samo 25 sati sedmično)”, ističe Mirnes.

Mirnes trenutačno radi oko 40 sati sedmično, a posebno ga raduje što može raditi od kuće, ali i provoditi vrijeme s porodicom “S obzirom šta sam sve radio u životu, ovo je gospodski posao u kojem imam kancelariju u kući, radim po sopstvenom nahođenju koliko želim i kada želim.

Ova vrsta posla jedino zahtijeva mentalnu spremnost rada za telefonom, biti komunkativan i ljubazan. Pošto fizičkog umora nema, preporučljivo je naravno baviti se nekom fizičkom aktivnošću poslije posla.

Dnevnu rutinu sam tako organizovao da se mogu u potpunosti posvetiti porodici, prijateljima i drugim obavezama tokom dana. Radim trenutno ujutro i navečer, što znači da sam u sred dana slobodan kao ptica, tako da mi djeca i ne osjete da im babo radi”.

Što se tiče njegovog poslovnog puta u GoGloud.group, u zadnje dvije godine radio je na ukupno četiri različite kampanje, a trenutno je na tri: “Držim se, što bi se reklo za više grana, jer nikada ne znate šta sljedeće može da se desi (primjerice korona koja je sigurno i nekim našim klijentima poremetila poslovanje).”

Mirnes je također pobjednik u izboru za najbolji Home-Office GoCloud.group, a natječaj se održao među zaposlenicima na službenoj Facebook stranici.

Za  kraj, GoCloud.group bi preporučio i svima onima koji poznaju njemački te odgovaraju kvalifikacijama za ovaj posao: “Preporučio bih onima koji ne žele ići van Bosne, a znaju dobro (ne perfektno) njemački pričati i pisati, da se prijave.

Direktor Damir i kompletna administracija firme je razumna i ljubazna do besvijesti, tako da i sa te strane imate ogromno olakšanje. Ukoliko želite postati dio tima, ponesite malu dozu hrabrosti i dovoljno volje. Obuke su jednostavne i odlične. Iste traju, zavisno od kampanje, tri do sedam dana.

Pitanja možete postavljati do iznemoglosti i uz to vam se daje dva mjeseca vremena da savladate gradivo. Teamleiteri su svi prizemni ljudi i niko se ne ponaša kao da je pokupio svu pamet svijeta”, poručio je Mirnes.  

Ukoliko i vi pričate njemački i želite postati dio GoCloud.group, provjerite što nude i prijavite se ovdje!

KOMENTARI