Islamska zajednica u BiH obezbjedila osigurala za završetak izgradnje Roditeljske kuće

HomeVijestiBiH

Islamska zajednica u BiH obezbjedila osigurala za završetak izgradnje Roditeljske kuće

Dan žalosti: Ezan za džuma-namaz danas neće biti pomjeren pet minuta

Direktor Vakufske direkcije Senajid Zajimovićpotpisat će sutra u Sarajevu ugovor o dodjeli donacije od 115.248 KM Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u Federacije Bosne i Hercegovine”, za završetak izgradnje roditeljske kuće. Taj novac doniran je od humanitarne organizacije Al-Najat iz Kuwajta.

U najavi iz Udruženja navodi se da je Islamska zajednica u BiH, putem Vakufske direkcije, do sada uručila donacije vrijednosti 546.248 KM.Sredstva su donirana od organizacija Al-Najat, International Islamic Charitable Kuwajt, Generalni sekretarijat za Vakufe države Kuwajt, Al-Kawser i naroda Kuwajta.

Udruženje zahvaljuje Islamskoj zajednici u BiH i Vakufskoj direkciji na čelu s reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem i bivšim reisu-l-ulemom Mustafom Cerićem.

“Zasluga i zahvalnost pripada donatorima humanitarnim organizacijama iz Kuwajta, ambasadi Kuwajta u BiH i narodu Kuwajta na čelu s Emirom države Kuwajt za humanost spram našeg projekta i svih drugih projekata koje realizira Kuwajt u našoj zemlji. U ovom momentu ova sredstva omogućit će nam da završimo radove na objektu, koji će biti gotovi do kraja ove godine”, navode iz Udruženja i naglašavaju da će datum otvaranja objekta biti naknadno objavljen.

Zahvalnost Udruženje upućuje i Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo za dodijeljeno zemljište i institucijama, kompanijama i građanima BiH za donacije.

Roditeljska kuća namijenjena je za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja koji dolaze izvan Kantona Sarajevo. Bit će površine 666 kvadratnih metara, imat će suteren, prizemlje i tri sprata, u njoj će biti deset apartmana, zatim multifunkcionalna prostorija s igraonom i dnevnim boravkom, zajednička kuhinja i trpezarija, multifunkcionalna sala, te prostorije za Udruženje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.200.000 KM. Trenutno se izvode unutrašnji mašinski i zanatski radovi.

Potpisivanje ugovora o dodjeli donacije od 115.248 KM Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” za završetak izgradnje roditeljske kuće najavljeno je za 9. oktobar u 11 sati, na lokaciji gradilišta roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Radiosarajevo

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0