instant fap
Naslovnicainmedia danas

Istraga o nezakonitostima u ŠPD „US – šume“

Istraga o nezakonitostima u ŠPD „US – šume“

Tužilaštvo USK-a je 16.01. ove godine pokrenulo sveobuhvatnu istragu u ŠPD-u „Unsko – sanske šume“, koja se tiče dodjele drvnih sortimenata. U aktu koji je dostavljen Upravi ovog preduzeća od 17.01.2020. godine, zatražena su sva ovjerena dokumenta i odluke koje se tiču kriterija raspodjele i zapisnici sa sjednica Uprave ovog preduzeća na kojima su donešene sumnjive odluke o raspodjeli. 

Interesantna je činjenica da su se neki članovi Uprave i sami ogradili od ovog procesa ističući u svojim zvaničnim izjavama niz nezakonitosti i pogodovanja pojedinim firmama iz Cazina. Proteklih dana su članovi uprave, te članovi komisije za provođenje konkursa o dodjeli sirovina na ove okolnosti davali izjave pred ovlaštenim istražiteljima MUP-a USK-a.

Ovih je dana u pripremi još nekoliko istražnih predmeta koji se tiču nezakonitog zapošljavanja u ovom javnom preduzeću. Javnost je već upoznata sa činjenicom da je direktor Šerif Kaljiković samo u jednoj godini mandata zaposlio duplo veći broj radnika nego njegov prethodnik u četverogodišnjem mandatu.

Većina uposlenih je sa spornom diplomom Vita – plus škole u Cazinu. Interesantna je činjenica da je veliki broj zaposlenih u rodbinskom srodstvu sa liderima i funkcionerima A SDA. Sve to jasno ukazuje da su i konkursni uslovi prilagođavani unaprijed dogovorenim pojedincima i članovima vladajuće većine.

KOMENTARI