instant fap

Istraživanje pokazalo: Obični telefoni bolji od smartphonea

Stari, obični, sada često nazivani i “glupi telefoni”, višestruko su jeftiniji, baterije duže traju i manji je rizik od krađe, u poređenju sa popularnim smartphoneima. 

Istraživanje provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama kaže da su prednosti “glupih telefona” i bolji kvalitet poziva, manje primljenih spam poruka, ali i manje slučajeva u kojima transfer podataka bude previše spor.

Prema podacima istraživanja, veza puca barem jednom sedmično kod čak 35 posto vlasnika pametnih telefona, a samo kod 28 posto onih s običnim telefonima. Ustanovljeno je da zbog opterećenja mreža postoji čak tri puta veća šansa da vam se prekine razgovor sa modernim telefonima, za koje je utvrđeno i da imaju, u prosjeku, lošiji kvalitet zvuka prilikom razgovora od svoje starije braće.

Što se tiče mobilnog spama, 29 posto onih koji posjeduju pametni telefon, kaže da im barem jednom sedmično stiže barem jedan neželjeni SMS, dok je to slučaj kod 20 posto onih s običnim uređajima.

Potpuno neočekivano, istraživanje je pokazalo da čak polovina vlasnika pametnih telefona ima redovna iskustva s izuzetno sporim prijenosom podataka, dok se na brzinu protoka žali samo 39 posto korisnika običnih mobitela.

KOMENTARI