Italijani oslabljeni u meču sa BiH?

Italijani oslabljeni u meču sa BiH?

Fudbalska reprezentacija Italije mogla bi u meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine ući znatno oslabljena.

Kapiten Juventusa Giorgio Chiellini ponovo je povrijeđen. Iskusni defanzivac povrijedio je mišić i za njega je klupska sezona završena.

Nastup za reprezentaciju je još uvijek pod znakom pitanja. Teško je vjerovatni da će Chiellini biti potpuno spreman. pa će selektor Azzurra Roberto Mancini vjerovatno biti prinuđen da potraži druga rješenja umjesto njega.

Ovaj 34-godišnji defanzivac je tokom sezone često imao problema sa povreda. Mišić ga je mučio i u aprilu kada je propustio utakmice protiv Ajaxa u Ligi prvaka, a ista povreda će ga sada vjerovatno odvojiti od reprezentacije.

U prvenstvu ga neće biti u duelima protiv Atalante i Sampdorije, tako da je sezona za njega okončana.

Za reprezentaciju još uvijek postoji određena nada da će nastupiti, ali čisto sumnjamo da će Mancini rizikovati sa povrijeđenim fudbalerom u susretima protiv BiH i Grčke.

Azzurri će u kvalifikacijama a EP prvo gostovati u Grčkoj 8. juna, dok tri dana kasnije u Torinu čekaju selekciju Bosne i Hercegovine.


KOMENTARI