Italijanski mediji: Alfa Romeo napušta Formulu 1

HomeSport

Italijanski mediji: Alfa Romeo napušta Formulu 1

Ključni razlozi zbog kojih je Alfa Romeo u krizi

Italijanski mediji pišu da će Alfa Romeo na kraju sezone 2020. godine napustiti Formulu 1.Alfa Romeo je sponzor Sauberovog tima 2018. godine, a to partnerstvo je produženo na aktuelnu sezonu. Ulaskom u tehničko i komercijalno partnerstvo sa Sauberom, tim je dobio ime Alfa Romeo Racing. Ipak, to partnerstvo bi moglo uskoro biti okončano.

“Alfa Romeo ne stoji dobro na tržištu automobila, teško je vjerovati da će se partnerstvo nastaviti nakon 2020. godine. Rezultati tima ove godine su razočaravajući, čini se da se niko ni s kim ne slaže uprkos tome što su nasmijani kad su upaljene kamere”, rekao je novinar Joe Saward za F1Sport.it koji prati Formulu 1.

Dodao je da u Sauberu nisu zadovoljni što su “drugi Ferrarijev tim”, posebno jer je Sauber pregovarao s Hondom koja je pomogla Red Bullu da ostvari dvije pobjede ove sezone.

Honda bi mogla ući u partnerstvo sa Sauberom ukoliko se povuče Alfa Romeo, ali Saward tvrdi da to ne bi bila ista saradnja o kojoj se razgovaralo prije nego je Sauber izabrao Ferrari.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: