instant fap

Italijanski mediji: Džeko rekao “da” Interu, ali Marotta ima dva problema

Italijanski mediji: Džeko rekao “da” Interu, ali Marotta ima dva problema

Kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki predodređeno je da napusti Rim na kraju sezone, ali njegova budućnost još uvijek može biti u Italiji i Seriji A. Naš napadač je zapravo jedno od imena na listi želja Interovog sportskog direktora Giuseppea Marotte za predstojeći prijelazni rok.Inter radi na obnovi napadačkih opcija budući da je izvjestan odlazak Maura Icardija. Džeko se, s druge strane, ne smatra nasljednikom Argentinca, ali je ipak dovoljno intrigantan igrač s obzirom na njegovo iskustvo i fizičku snagu. Edin je ime koje se najčešće spominje kao prvi izbor u post-Spallettijevoj eri, najvjerovatnije Antonia Coneta, koji je u januaru 2018. godine pokušao dovesti upravo Džeku u Chelsea.

Nadalje, Džeko je spreman reći “da” Interu, pišu italijanski mediji.

Englesko iskustvo ga ne interesuje i on bi navodno radije ostao u ligi i reducirao svoju trenutnu platu kako bi obukao dres Nerazzurra. Ugovor bi bio na dvije godine s godišnjom platom ne manjom od 4,5 miliona eura.

Međutim, posao još uvijek nije završen iz dva razloga. Prvi je još uvijek nepoznata budućnost Icardija, jer bi on prvo trebao biti prodat. Drugi je povezan sa zahtjevima Rome koja želi najmanje 15 miliona eura obeštećenja za Džeku.

KOMENTARI