instant fap

Ivica Osim napušta Nogometni savez BiH: Učinjeno je ono što je trebalo učiniti

Legenda bosanskohercegovačkog nogometa Ivica Osim krajem godine odlazi s funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.

Osim neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopćio u intervjuu u jutrošnjoj emisiji “DANAS” Radija Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada je bio suspendovan Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NSBiH.

“Ja smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu”, istakao je Osim.

Reprezentacija BiH je uspješno startovala u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo i stekla šanse za odlazak u Brazil 2014. godine.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština NSBiH na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika, te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija.

KOMENTARI