Iz Merlinovog tima odgovorili na navodni sukob s Harijem

HomeMagazin

Iz Merlinovog tima odgovorili na navodni sukob s Harijem

Intervju / Dino Merlin pred koncert u Sanskom Mostu

Srbijanski mediji jutros su se nadugo i naširoko raspisali o navodnom incidentu s Dino Merlinom i Harijem Varešanovićem u glavnim ulogama. Kako je objavio Informer, dva popularna muzičara potukli su se u jednoj sarajevskoj kafani, a neugodnjak je okončan tako što je Merlin navodno pljunuo Varešanovića.

Više puta ponovljena laž postaje istina, ali kad je informacija poput ove današnje senzacije u pitanju, onda su mediji uvijek spremni ”u skoku zgrabiti kost” i nastaviti je plasirati iz nikad do kraja jasnih razloga.

Premda očitu neistinu ne vrijedi ni demantirati, iz menagmenta najpopularnijeg bosanskohercegovačkog muzičara kratko su reagirali kazavši za portal Radiosarajevo.ba ”da je u pitanju notorna laž”. ”Informaciju” je ranije demantirao i Varešanović kazavši ”da se s Dinom nije vidio godinu dana”.

Podsjetimo, Hari Varešanović je prije godinu i pol imao duel sa Dinom Merlinom na sjednici Skupštini strukovnog udruženja muzičkih stvaralaca Amus. Bilo je to u aprilu 2014. No, od tada nije zabilježen drugi konflikt između ove dvojice bh. kantautora.

Nedavno je Merlin bio izložen napadima nekih srbijanskih medija koji su insinuirali tvrdnju da je bh.  zvijezda zabranila isticanje zastave Srbije na svojim koncertima u Beogradu. Merlin je to demantirao, o čemu smo pisali i na portalu Radiosarajevo.ba

 

V.A.Z., E.A., Radiosarajevo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: