instant fap

Izbor najuspješnijih sportista sanske općine

Izbor najuspješnijih sportista sanske općine

U prostorijama Općinskog sportskog saveza Sanski Most jučer se sastao Žiri za izbor najuspješnijih sportista sanske općine za 2012. godinu.

Nominacije je poslalo 11 klubova, a ukupno će se proglasiti najbolji u 17 kategorija u konkurenciji loptački, borilački i ostali sportovi.  Predlagači su mogli kandidovati samo jednog kanditada za svaku kategoriju, dok su uz kanditaturu  morali dostaviti i službeni dokaz o ostvarenom plasmanu kandidata, bilten sa takmičenja ili kopiju zapisnika.

Žiri je na osnovu prijedloga  dostavljenih iz klubova jučer donio svoju konačnu odluku o najboljim sportistima u protekloj godini, a  odluku treba verifikovati i Upravni odbor sportskog saveza. Imena najuspješnijih bit će zvanično objavljena na manifestaciji Izbora sportiste, dok će datum i mjesto održavanja ovog sportsko – zabavog događaja biti naknadno određeni. „ Imali smo poprilično težak zadatak da izaberemo sportistu godine i sve ostale koji su se kandidovali od strane jedanaest klubova iz Sanskog Mosta. Ono što smo mi danas izabrali, nadam se da je bilo sve po zakonu, fer i korektno, što još treba da potvrdi i Upravni odbor sportskog saveza“,   rekao je Amir Pašalić, predsjednik Žirija.

Pravilnikom Općinskog sportskog saveza za izbor sportiste godine osim  proglašenja najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2012. godinu, planiran je i izbor najuspješnijih sportista i ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama loptački, borilački i ostali  sportovi. Planirano je i proglašenje najuspješnijih juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji, a izvršiće se izbor i najuspješnijeg trenera u protekloj godini. Odlukom Upravnog odbora Općinskog sportskog saveza najbolji sportisti u svim kategorijama će dobiti pehare i diplome.

Prizanja će se dodjeliti za doprinos i razvoj invalidnog sporta i to: sportista invalid u muškoj konkurenciji, sportska ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješniji trener i sportski radnik u kategoriji invalida. Posebna priznanja će se uručiti dječacima i djevojčicama, odnosno sportskim nadama Sanskog Mosta, a planirana je dodjela priznanja za doprinos  i razvoj sporta u općini Sanski Most.

KOMENTARI