Izetbegović: Konlifkt između mene i Radončića bio je štetan i za BiH i za narod (FOTO)

HomeVijestiBiH

Izetbegović: Konlifkt između mene i Radončića bio je štetan i za BiH i za narod (FOTO)

Izetbegović: Nadamo se da će u RS-u odustati od blokada, negiranja zločina, prije smjena o kojima se govori

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), rekao je novinarima prije početka sjednice Glavnog odbora da očekuje da će Odbor potvrditi prijedlog da se ide u koaliranje sa SBB-om.

„Stvari idi u tom smjeru da se, uz jednu dobru reakcija javnosti, nastavi približavanje i napravi koalicija, rekao je Izetbegović.

Na pitanje šta će koalicija sa SBB-om donijeti, on je odgovorio “da će donijeti jedan snažan probosanski front“.

Očekujem prestanak konflikta koji je predugo trajao, zatim saradnju koja bi zaista mogla donijeti ubrzanje reformi u Bosni i Hercegovini. Ubrzanje svih potrebnih procesa , ekonomskog oporavka zapošljavanja.“

Ocijenio je da su konflikti između njega i lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) donosili štetu zemlji i narodu: „Ništa nema dobro od tog rivalstva. Ono što je najbolje za zemlju je da vidimo šta nas dvojica možemo uraditi zajedno. Mislim da je to pravi put.“

Izetbegović je najavio da će se u narednim danima vidjeti sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem kako bi dogovorili sve detalje koaliranja.

Na pitanje šta će biti sa Demokratskom frontom, Izetbegović je rekao da je DF sebe već pozicionirao kao opozicionu stranku i da oni treba da odluče šta su. „Mislim da je krajnje vrijeme da donesu odluku da napuste koaliciju.

Radiosarajevo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0