instant fap

Izetbegović poručio Dodiku kako će se ponašati

Izetbegović poručio Dodiku kako će se ponašati

Dodik je i ranije govorio da će bojkotirati razne agencije, pa ih nije bojkotirao, zatim je najavljivao neke referendume, pa ih nije napravio’, izjavio je danas Bakir Izetbegović.

Ovim je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović komentirao izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Vijeće ministara BiH treba suspendirati odluku o objavi popisa stanovištva i da bi u suprotnom predstavnici RS-a trebali prekinuti odlučivanje u ovoj instituciji.

“Ne mogu bojkotirati. Svi smo mi u jednom pozitivnom kanalu koji vodi prema Evropskoj uniji (EU) i moramo se ponašati u skladu s interesom ove zemlje, kako su to Ustav i zakoni ove zemlje regulirali. Tako će se ponašati i gospodin Dodik i vlasti u RS-u. Rezultati su u skladu s preporukama Misije međunarodnog tima za monitoring popisa stanovništva (IMO) i Eurostata i s našim zakonom, te su pozdravljeni od strane međunarodne zajednice i to je to”, kazao je Izetbegović novinarima u Travniku.

Vlast u RS-u smatra neprihvatljivom odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Јukića o objavi rezultata popisa iz 2013. godine, bez suglasnosti Zavoda za statistiku RS-a.

Direktor Agencije za statistku BiH je prije dva dana potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva.

KOMENTARI