instant fap

Izetbegović u Sanskom Mostu

Izetbegović u Sanskom Mostu

Tokom posjete Krajini, Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je boravio i u Sanskom Mostu. Sa načelnikom općine Farisom Hasanbegovićem i rukovodstvom Općinske organizacije SDA razgovarano je o konkretnim projektima koji su već kandidirani vladama viših nivoa vlasti. Riječ je o završetku uređenja lokalne putne mreže u MZ Zdena, završetku puta prema Banjaluci i projekat podrške Općoj bolnici u Sanskom Mostu.

U okviru posjete Sanskom Mostu Izetbegović se u gradskoj vijećnici sastao i sa većim brojem članova i simpatizera SDA.

Tribinu SDA je otvorio Predsjednik Općinske organizacije SDA Mensur Seferović. On se u samom uvodu zahvalio članovima i aktivistima SDA koji su najzaslužniji za sve poslijeratne izborne pobjede ove stranke u Sanskom Mostu.

„Mnogo je lakše politiku pisati i prepričavati na društvenim mrežama, ali ju je puno teže u stvarnosti provoditi. Vi ste bili oni koji su zajedno s nama kreirali i provodili programe boljeg i uređenijeg Sanskog Mosta. Tako će vjerujem ostati još dugo“, istakao je Seferović.

Načelnik Hasanbegović se u svome obraćanju zahvalio Predsjedniku Izetbegoviću i vladama viših nivoa vlasti na podršci Sanjanima. U svome je obraćanju Hasanbegović posebno istakao podršku u realizaciji infrastrukture u Zdeni i na realizaciji projekata prevencije i zaštite od plavljenja područja lijeve i desne obale.

Ministar u Vladi F BiH Šemsudin Dedić je pohvalio općinu Sanski Most i njene čelnike zbog činjenice da je: „ova općina višim nivoima redovito i na vrijeme dostavlja kredibilne projekte“. Dedić je istakao uspjeh projekta sanacije kompletne infrastrukture stradale u poplavama 2014. godine ali i svih drugih projekata, posebno onih koji su značili podršku izgradnje industrijskih zona i u cjelini podršku privredi i sektoru poljoprivrede.

Predsjednik Izetbegović je istaknuo zadovoljstvo zbog ostvarenog napretka u Sanskom Mostu, te je iskazao punu podršku svim budućim projektima o kojima je konkretnije razgovarano na ranijem sastanku sa načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem i rukovodstvom Općinskog odbora SDA Sanski Most.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik SDA je kazao da na nju značajno utječe i situacija u svijetu, naročito u SAD-u i Evropskoj uniji.

„Najvažniji vektor i najjača silnica u svemu tome je naša volja, volja SDA. Da nema SDA, ko zna kako bi sve to završilo, a SDA ipak drži stabilnost, sigurnost i da se sve kreće u pravom smjeru“, izjavio je Izetbegović.

„Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u BiH. Ne neku bošnjačku pravdu nego vladavinu zakona u BiH, zbog čega je neophodno provesti ključne reforme sa naglaskom na reformi pravosuđa“, poručio je Izetbegović.

Na samom kraju svoga obraćanja Izetbegović je upozorio i na potrebu masovnijeg vakcinisanja kako bi se prevenirao nadolazeći talas pandemije koronavirusa.  

Razgovor sa aktivistima SDA Sanskog Mosta nastavljen je i nakon oficijelnog dijela tribine, a načelnik općine Faris Hasanbegović je Izetbegoviću uručio knjigu o prirodnim ljepotama Sanskog Mosta.

KOMENTARI