instant fap

Izetbegović: Vrijeme je da se Dodiku kaže dosta

Izetbegović: Vrijeme je da se Dodiku kaže dosta

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras na Televiziji N1 da su sam NATO put i Godišnji nacionalni plan (ANP) povod da se “stane na loptu” i kaže dosta.

Na konstataciju da je znao stavove predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i prije pa je s njim formirao koaliciju, Izetbegović je rekao da nije on to odlučio, nego birači.

Na podsjećanje da je SDA glasala za četvrtog delegata, srpskog u NSRS, Izetbegović je istakao da “nije tačno, SNSD može sa tri delegata uraditi sve ono što radi sa četiri”.

” Čekamo sazrijevanje SNSD-a i dovršimo ovaj mandat kojeg je ostalo tri godine sada. Da se krene i da se zemlja pokrene. Mi to ne možemo uraditi bez SNSD-a. Ostat će u tehničkom mandatu sve dok ne dođe do sazrijevanja. Sve dok se ne počne poštovati zakon”,kazao je Izetbegović.

Također, dodao je da je SNSD već jednom zaustavljen.

“Mi smo već jednom zaustavili SNSD, SDA je to uradila i to zbog ponašanja prema povratnicima. To smo uradili 2014/15. HDZ je sve vrijeme teškao, da smo napravili grešku, da su oni u Banjoj Luci vlast. Ovaj put vjerovatno ne bi pristali na takvu stvar”, naveo je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Naglasio je da se nakon Kongresa SDA ništa se neće promijeniti, te da će stavove izrečene večeras “zakucati” na Kongresu za dva dana.

“Vrijeme je da se Dodiku kaže dosta. Bit će BiH, bit će vladavina zakona i poštovat će se Ustav”,- tvrdi Izetbegović.

Izetbegović je kazao da se “mora vjerovati vozaču koji već 29 godina vas doveze na cilj”.

KOMENTARI