Izgorio poznati restoran “Kod Paje”, požar podmetnut?

Homeinmedia danas

Izgorio poznati restoran “Kod Paje”, požar podmetnut?

Izgorio restoran “Kod Paje” u Sanici

U požaru koji je izbio između protekle subote i nedjelje, gotovo u potpunosti je uništen poznati restoran „Kod Paje“, koji se nalazu u mjestu Gornja Sanica kod Ključa i pripada Muharemu Pudiću Paji, nekada poznatom muzičaru iz ovog grada.

Od objekta koji je nadaleko bio poznat po brojnim gastronomskim specijalitetima, a posebno pastrmki na žari, ostalo je zgarište i gomila ugljenisanih ostataka, a vlasnik štetu procjenjuje na preko 80 hiljada maraka. Tužilaštvo USK i policija provode istragu u ovome slučaju, a do sada pronađeni dokazi govore u prilog toma da se možda radi o podmetnutom požaru.

Naime, ustanovljeno je kako su vrata lokala bila provaljena i da se odmah pored njega ložila vatra i roštilj, a pronađene su i odbačene boce od alkoholnih pića.

U neposrednoj blizini pronađen je i ostavljeni bicikl koji bi mogao imati veze s cijelim događajem, a Pudić kaže kako je u ovome vremenskom periodu manje posla i da objekat nije imao čuvara. Kaže kako su, osim inventara, izgorjeli i vrijedni muzički instrumenti koji su se nalazili u unutrašnjosti objekta.

Kako saznajemo, u toku je detaljna istraga u ovome slučaju, dokazi se vještače, a policija i tužilac koji provode istragu ne žele da prejudiciraju uzrok požara i okolnosti ovog događaja.

Pudić kaže kako nije ni sa kim u lošim odnosima i da ne zna šta bi eventualno mogao biti motiv ukoliko se radi o podmetnutom požaru. Inače, ovaj restoran se nalazi u prekrasnom ambijentu odmah pored rijeke Sanice, a nedaleko od njega nalazi se i izvor ove najveće pritoke Sane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0