instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Izgorjela kuća porodice Zulić u selu Vrše

Izgorjela kuća porodice Zulić u selu Vrše

U selu Vrše, danas je u ranim jutarnjim satima izbio požar u kojem je pričinjena katastrofalna šteta na kući koja pripada porodici Zulić. I pored napora mještana i vatrogasaca, šteta na objektu je skoro potpuna.

Požar je izbio danas u ranim jutarnjim satima, dok su ukućani spavali čvrstim snom. Vlasnica kuće, Safija Zulić, kaže kako su njenog supruga Šefika iz sna prenuli čudni zvukovi, te miris dima i gareži, nakon čega je on probudio ostale ukućane kako bi bezbjedno napustili kuću čiji je gornji sprat u tom trenutku već bio u plamenu. Ova porodica kaže kako im je u vatri stradalo sve što su godinama mukotrpnim radom sticali.

U ovome trenutku nije poznat uzrok požara, ali se sumnja kako je do njega došlo prilikom loženja vatre na gornjem spratu, te da je iskrica iz peći zapalila tepih i potom uzrokovala izbijanje vatre. Inače, pored supružnika, u kući živi njihov maloljetni sin, te otac i majka vlasnika objekta. Mještani Vrša su već pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za stradalu porodicu, kako bi se pristupilo sanaciji izgorjele kuće, te su pozvani svi humani ljudi da pomognu u ovim aktivnostima.

Zulići kažu kako nemaju izbora, pa će morati nastaviti boraviti u prizemlju objekta i pored katastrofalne štete. Žiro račun za pomoć ovoj porodici naknadno ćemo objaviti.

KOMENTARI