instant fap

Izgradnja puta u selu Vrše

U selu Vrše u narednih trideset dana biće obavljeni radovi vezani za rekonstrukciju i izgradnju lokalnog puta koji će za mještane ovog dijela općine Sanski Most imati veliki značaj.

Prema riječima šefa odsjeka za ekonomski razvoj i investicije u općini Sanski Most, Irfana Hadžića, riječ o projektu čija ukupna vrijednost iznosi dvije stotine hiljada maraka. On ističe kako je zatvorena finansijska konstrukcija te da se radi o tripartitnom finansiranju projekta od strane općine Sanski Most, mještana a dio sredstava je obezbjeđen i iz fonda za održivi razvoj IFAD. Putem ovog fonda u BiH se finansiraju projekti ruralnog razvoja. Pomenuti lokalni put prolazi kroz samo selo Vrše te će njegova izgradnja imati veliki značaj za mještane.

Realizacija ovog projekta, prema Hadžićevim riječima, treba da započne već početkom naredne sedmice i svi radovi će biti okončani u narednih trideset dana. Inače, na području općine Sanski Most u toku je ili pri kraju realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata. Tako je okončana elektrifikacija sela Bosanski Milanovac i Brdari kao i elektrifikacija Majkić Japre, završena je i izgradnja distributivne vodovodne mreže na potezu Modra-Lukavac, u toku je izgradnja puta u zaseoku Kljajići, mjesna zajednica Hrustovo, zatim u zaseoku Fatimići, mjesna zajednica Gornji Kamengrad kao i drugi infrastrukturni projekti.

Pripremni radovi su odmah započeli u selu Vrše.

KOMENTARI